Consiliul Local Timișoara obligă restaurantele și cafenelele să aibă meniuri în cel puțin două limbi

Consiliul Local Timișoara obligă restaurantele și cafenelele să aibă meniuri în cel puțin două limbi

Sursa foto: News.ro

Profit.ro
Profit.ro
scris 11 feb 2020

Localurile din Timișoara vor fi obligate să afișeze meniurile în cel puțin două limbi, română și engleză, potrivit unei hotărâri de Consiliu Local. Decizia a fost luată în așteptarea turiștilor care vor vizita Timișoara, viitoarea Capitală Europeană a Culturii în anul 2021.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Autoritățile din Timișoara au luat o măsură menită să vină în sprijinul turiștilor ce vor sosi în acest oraș, având în vedere că în anul 2021 este Capitală Europeană a Culturii. Astfel, toate cafenelele, restaurantele și localurile din Timișoara sunt obligate să prezinte meniurile în două limbi: română și engleză. Condiția este obligatorie atunci când acestea vor solicita acordul de funcționare de la primărie,scrie News.ro.

Tranzacția prin care grupul german Phoenix, noul proprietar Help Net, cumpără lanțul de farmacii Ecofarmacia din Transilvania a intrat în analiza Concurenței CITEȘTE ȘI Tranzacția prin care grupul german Phoenix, noul proprietar Help Net, cumpără lanțul de farmacii Ecofarmacia din Transilvania a intrat în analiza Concurenței

Modificarea ar fi una în avantajul unităților de alimentație publică oricum, crede primarul Nicolae Robu, pentru că, în acest fel, ele ar fi mai atractive pentru clienți.

„Evident că este și în interesul lor să aibă prezentare în două limbi. Engleza rămâne o limbă reprezentativă în toată lumea. Noi trebuie să dăm acordul comercial și vom cere să aibă meniul în două limbi”, a declarat Nicolae Robu.

Consilierii locali au decis ca, în perioada următoare, să stabilească și un nou set de reguli

viewscnt
Afla mai multe despre
restaurante
cafenele
consiliul local timișoara