Criză de personal în HORECA: Bucătarii sunt angajați cu primă de instalare. „Oferim primă de relocare sau cazare! Tu alegi!”

Criză de personal în HORECA: Bucătarii sunt angajați cu primă de instalare. „Oferim primă de relocare sau cazare! Tu alegi!”
scris 1 iul 2022

Proprietarii restaurantelor din Municipiul Sibiu caută personal, în unele cazuri au chiar și câteva sute de posturi fiind disponibile, însă foarte puțini candidați se prezintă la concursuri.

Se caută oameni în alte județe, iar pentru a-i convinge să se angajeze,  în cazul bucătarilor, sunt promise și prime de angajare, arată Turnul Sfatului.

FOTO Zece operatori economici din mall-ul Băneasa, închiși temporar de ANPC CITEȘTE ȘI FOTO Zece operatori economici din mall-ul Băneasa, închiși temporar de ANPC

„Nu se mai prezintă nimeni la interviuri. S-au dus să lucreze sezonier și noi aici am rămas descoperiți. Suntem la limită cu personalul în acest moment. Noi oferim minimul pe economie pentru ospătari, însă veniturile cresc cu bacșișul la ei. În ceea ce privește bucătarii, sunt plătiți cu 3.500-4.000 de lei”, spune patronul unui restaurant din oraș.

„Hai să trăiești și să muncești în Sibiu! Oferim primă de relocare sau cazare! Tu alegi!” – este anunțul postat de un alt restaurant, în urmă cu două zile.

O primă de instalare de 2.000 de lei, salariu de 3.000-4.000 de lei pentru un bucătar și cu alți 1.000 - 2.000 de lei în plus pentru un bucătar șef, sunt onorariile anunțate de restaurantul sibian. Un spălător de vase primește 2.500 de lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
bucatari
sibiu