Croatul Branko Roglic, care distribuie în România brandurile Gucci, Puma, Ferrari, Burberry, Disney, Energizer, își închide depozitele din Voluntari și vine în centrul Capitalei, amenajând depozite și birouri și în Mogoșoaia

Croatul Branko Roglic, care distribuie în România brandurile Gucci, Puma, Ferrari, Burberry, Disney, Energizer, își închide depozitele din Voluntari și vine în centrul Capitalei, amenajând depozite și birouri și în Mogoșoaia
scris 30 oct 2017

Distribuitorul de branduri pe piața românească Egea Orbico, în portofoliul căruia se află mărci precum Gucci, Escada, Dolce&Gabanna, Hugo Boss, Puma, Lacoste, Mont Blanc, Ferrari, Burberry, Disney, Barbie, Energizer, Karl Lagerfeld, Tchibo, controlat de omul de afaceri croat Branko Roglic va renunța la spațiile de depozitare din comuna Voluntari și va veni spre centrul Capitalei, amenajând un depozit în apropiere de Piața Romană.

Simultan, firma va amenaja spații de depozitare și de birouri și în comuna Mogoșoaia, din județul Ilfov.

În Voluntari, firma avea depozite de peste 1.000 metri pătrați.

Depozitul de lângă Piața Romană

Depozitul de lângă Piața Romană

În primăvară, Profit.ro a anunțat că omul de afaceri croat Branko Roglic a devenit unicul proprietar al firmei, cumpărând cu 3,35 milioane euro pachetul de 40% din părțile sociale pe care îl deținea antreprenorul grec Michelis Ilias, administratorul companiei.

Egea Orbico este distribuitorul în România al unui număr mare de branduri din categoria produselor de înfrumusețare, a produselor alimentare și non alimentare, aparatelor tehnice și electrice, a produselor farmaceutice, jucăriilor, produselor textile, țigări precum și uleiuri de motor. Clienții companiei sunt fac parte din categoria marilor rețele internationale, a rețelelor de comerț cu amănuntul până la magazinele en gros, drogheriilor , farmaciilor, comercianților locali independenți, antreprenorilor B2B și a canalelor specializate de vânzări.

Distribuitorul face parte din grupul croat Orbico, înființat în 1998 de croatul Branko Roglic. Grupul este prezent astăzi în 17 țări din regiune: Croația, Bosnia, Ungaria, Macedonia, Polonia, Slovacia, Albania, Bulgaria, Cehia, Republica Moldova, Slovenia, Austria, Kosovo, Muntenegru, Serbia, Ucraina și România, precum și în Germania.

VIDEO Johnny Neill, proprietar brand Whitley Neill, la Profit LIVE: Un gin artizanal intră pe piața românească CITEȘTE ȘI VIDEO Johnny Neill, proprietar brand Whitley Neill, la Profit LIVE: Un gin artizanal intră pe piața românească

În România, afacerea era coordonată de grupul croat Orbico (60% din părți sociale) al lui Branko Roglic și de Egea Cosmetics SRL (40%), administrată de grecul Michelis Ilias.

Cele două părți s-au înțeles însă, în luna martie, ca Egea Cosmetics să cedeze Orbico întregul său pachet de părți sociale, în schimbul a 3,35 milioane euro, croatul Branko Roglic devenind astfel unic deținător al companiei din România.

Anul trecut, cu 121 de angajați, Egea Orbico a înregistrat în România o cifră de afaceri de 86,9 milioane lei (67,8 milioane lei în 2015) și un profit net de 1,1 milioane lei, similar anului precedent.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
roglic
orbico
brand
magazine
ilias