Cu ce vine NEPI la Rockcastle: Mega Mall, cea mai valoroasă proprietate, de 252 milioane euro. Top centre comerciale NEPI în România

scris 14 dec 2016

Compania de investiții imobiliare NEPI, care fuzionează cu rivalul Rockcastle Global Real Estate, tranzacție care va crea cel mai mare jucător pe piața imobiliară din Europa Centrală și de Est (ECE), cu o valoare de piață de circa 5,6 miliarde de euro, deține în România un portofoliu de proprietăți evaluat la aproape 1,6 miliarde de euro, din care cea mai mare pondere este deținută de cele centrele comerciale – 1,26 miliarde de euro. Cel mai valoros proiect al companiei, atât din portofoliul local, cât și global, este centrul comercial Mega Mall din București, evaluat la 252 de milioane de euro.

Mega Mall, la care NEPI a devenit în acest an unic acționar după cumpărarea participației de 30% a grupului austriac Real4You, este urmat în topul celor mai valoroase proprietăți comerciale din România de Promenada Mall, City Park Constanta, Shopping City Sibiu Sibiu, Shopping City Timișoara, Iris Titan Shopping Center Bucuresti, Brăila Mall, Shopping City Deva, Shopping City Galați, Vulcan Value Centre Bucuresti, Ploiesti Shopping City, Vulcan Value Centre Bucuresti, Ploiesti Shopping City, Pitesti Retail Park, Shopping City Targu Jiu, Severin Shopping Center, galerii comerciale și Aurora Shopping Mall Buzău.

 

 

Cu ce vine NEPI la Rockcastle: Mega Mall, cea mai valoroasă proprietate, de 252 milioane euro. Top centre comerciale NEPI în România

Pe segmentul de birouri, NEPI deține clădirile de birouri Floreasca Business Park, evaluată la 102,4 milioane euro, The LakeView – 66,8 milioane euro, City Business Centre în Timișoara - 88,7 milioane euro și The Office în Cluj (proiect dezvoltat în parteneriat cu Ovidiu Șandor) – 38,8 milioane euro.

FOTO ISU a amendat cu peste 25.000 lei firme în două centre comerciale din București și Ilfov CITEȘTE ȘI FOTO ISU a amendat cu peste 25.000 lei firme în două centre comerciale din București și Ilfov

Pe segmentul de logistică, NEPI deține doar două proprietăți: Râșnov Industrial Facility – 11,8 milioane euro și Otopeni Warehouse – 4,6 milioane euro.

Compania are în derulare în România investiții în The Office2 – Faza III (5,6 milioane euro), extensie Severin Shopping Center – Phase II (1.6 milioane euro), extensie galerie comercială Sfântu Gheorghe (200.000 euro), extensie Promenada Mall (34 milioane euro), Râmnicu Valcea Mall (9,6 milioane euro), extensie Shopping City Galați (8,6 milioane euro), Shopping City Satu Mare (6.7 milioane euro) și extensie Shopping City Sibiu (20 milioane euro).

NEPI (New Europe Property Investments) este un grup de investiții listat la Busa de Valori din Johannesburg (JSE), la Bursa de Valori de la Londra (LSE), precum și la Bursa de Valori din București (BVB). Grupul a fost înființat în anul 2007 și mai este prezent în Serbia, Slovacia, Cehia și Croația.

De cealalaltă parte, Rockcastle deține acțiuni mobiliare la companii din Marea Britanie, SUA, Australia, Noua Zeelandă, Canada, dar și în Europa, valoarea portofoliului de valori mobiliare listate, depășind, la finele lunii septembrie, 1,83 miliarde de dolari.

Portofoliul Rockcastle în proprietăți de investiții include 7 proprietăți de retail generatoare de venituri, 2 proiecte în curs de construcție și 3 proprietăți condiționate de obținerea autorizațiilor de pre-leasing, la o valoare cumulată evaluată la 878,6 milioane de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
nepi
proprietăți
mall