Danone România a încheiat 2016 cu o cifră de afaceri de 479 milioane lei, în scădere cu 1%

Danone România a încheiat 2016 cu o cifră de afaceri de 479 milioane lei, în scădere cu 1%
scris 30 mai 2017

Danone România, cel mai mare producător local de iaurturi, a încheiat 2016 cu o cifră de afaceri de 479 milioane de lei, echivalentul a peste 106 milioane de euro, a anunțat marți compania, fără a preciza care a fost evoluția față de anul precedent. În 2015, compania a înregistrat o cifră de 484 milioane de lei, echivalentul a peste 107 milioane de euro, ceea ce înseamnă că anul trecut producătorul a înregistrat o scădere de 1%, atât la valoare în lei, cât și la valoarea în euro, arată calculele News.ro.

“Rezultatele Danone în România în 2016 creează o bază pentru dezvoltarea sustenabilă în continuare a business-ului și pentru investiții locale, inclusiv în fabrica din București și în susținerea partenerilor locali care ne livrează laptele”, a declarat directorul general al Danone România, Bulgaria, Moldova și Țările Adriatice, Natalia Gelstein Kiss.

Danone produce, în medie, în fabrica din București peste 1 milion de iaurturi zilnic. Fabrica Danone din București a produs primele iaurturi în 1999.

70% din aplicațiile de smartphone vând datele personale pe care le colectează CITEȘTE ȘI 70% din aplicațiile de smartphone vând datele personale pe care le colectează

Compania folosește anual peste 55 milioane de litri de lapte, din care o mare parte din cantitate provine de la fermele sau gospodăriile din România.

Principalii competitori ai Danone în România sunt Albalact și FrieslandCampina.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
danone