Din cauza coronavirus, Carrefour taie din dividende

Din cauza coronavirus, Carrefour taie din dividende
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 apr 2020

Carrefour, cel mai mare retailer din Europa, a anunțat luni că reduce la jumătate dividendele aferente anului 2019 și că va organiza adunarea generală a acționarilor prin videoconferință, din cauza epidemiei de coronavirus, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Având în vedere contextul excepțional al pandemiei de COVID-19, consiliul de administrație al Carrefour a decis să reducă cu 50% dividendul propus pentru 2019... Astfel, dividentul va fi de 0,23 de euro pe acțiune, față de nivelul planificat inițial de 0,46 de euro, care a fost plătit și în 2019 pentru 2018”, a anunțat Carrefour.

Bulgarii și românii, pe ultimele locuri în UE la cumpărăturile online, dar tendința este în creștere puternică CITEȘTE ȘI Bulgarii și românii, pe ultimele locuri în UE la cumpărăturile online, dar tendința este în creștere puternică

În plus, directorul general Alexandre Bompard va renunța la 25% din salariul său fix, pentru o perioadă de două luni, scrie News.ro

Bompard a propus înghețarea salariilor fixe al tuturor membrilor comitetului executiv al grupului, în 2020, și le=a cerut să renunțe la 10% din salariile fixe timp de două luni, corespunzătoare perioadei de vârf a crizei coronavirusului.

Adunarea anuală va fi transmisă video pe site-ul Carrefour prin intermediul paginii web a adunării acționarilor, pe 29 mai.

Carrefour este cel mai mare grup de retail din Europa, iar în România deține 303 magazine, dintre care 32 de hipermarketuri.

viewscnt
Afla mai multe despre
carrefour
dividende