Diplomați din Rusia și Belarus: Mobila clasică este „mercedesul românesc", rămâne în preferința rușilor în pofida noului trend de mobilă modernă „care bântuie prin Europa Occidentală”

Diplomați din Rusia și Belarus: Mobila clasică este „mercedesul românesc", rămâne în preferința rușilor în pofida noului trend de mobilă modernă „care bântuie prin Europa Occidentală”
scris 30 ian 2020

Mobila românească clasică, produsă din lemn masiv, rămâne în preferința rușilor în pofida noului trend de mobilă modernă „care bântuie prin Europa Occidentală”, produsă din mdf, plastic și alte materiale care nu au legătură cu lemnul masiv, marfa din România reprezentând „mercedesul românesc”, iar sintagma „Fabricat în România” fiind, în Rusia, o carte de vizită care garantează calitate 100%, au transmis reprezentanți ai ambasadei Federației Ruse la București și ambasadorul Republicii Belarus într-o vizită efectuată la fabrica de mobilă Simex din Șimleu Silvaniei, Sălaj.

Compania SIMEX, având 4 fabrici de mobilă care funcționează fără întrerupere din 1950 și 920 de angajați, are o rețea de distribuție în România, Rusia, Kazahstan, Uzbekistan, Ucraina, dar și  Anglia, Germania, Olanda, Belgia, Danemarca, Austria, Franta, Bulgaria, Ungaria, Cehia, Slovacia, Arabia Saudită. Vânzările la export însumează 9 milioane euro, din care eporturile către Rusia sunt de 5,3 milioane euro.

"Exportăm mobilă în Federația Rusă, Ucraina, Kazahstan, Belarus, Uzbekistan, Turkmenistan, Georgia, Azerbaidjan, Armenia, Țările Baltice și în toate republicile din ex-URSS, unde nu degeaba se spune că fiecare copil sovietic a fost «conceput» într-un pat cu eticheta «Made în România»", se prezintă compania. Luând în considerare tradiția mobilei românești, din anii ’60, ’70, ’80, în Rusia și fostele republici URSS, producătorul de mobilă SIMEX și-a reorientat gama sortimentală de mobilier spre piață estică.

EXCLUSIV Frații Cristescu, unii dintre cei mai puternici și discreți oameni de afaceri din România, pregătesc 6 centre comerciale. Reconversie de hale industriale CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Frații Cristescu, unii dintre cei mai puternici și discreți oameni de afaceri din România, pregătesc 6 centre comerciale. Reconversie de hale industriale

În acest context, la sediul companiei au venit ambasadorul Republicii Belarus, Andrey Mihailovich Grinkevich, și Andrey Vladimirovich Kashtanov din partea Ambasadei Federației Ruse. Conform companiei, reprezentanții Ambasadei Federației Ruse au precizat că mobila românească clasică, produsă din lemn masiv, rămâne în preferința rușilor în pofida noului trend de mobilă modernă „care bântuie prin Europa Occidentală”, produsă din mdf, plastic și alte materiale care nu au legătură cu lemnul masiv. Pentru ruși, mobilă românească reprezintă „mercedesul românesc”, susține sursa citată.

Ambasadorului din Belarus a afirmat că părinții săi au în casă mobilă românească cumpărată acum 40 de ani, "rezistentă ca oțelul".

viewscnt
Afla mai multe despre
simex
mobila
rusia