DOCUMENT Valoarea de vânzare a brandului Peneș Curcanul

DOCUMENT Valoarea de vânzare a brandului Peneș Curcanul
scris 14 aug 2018

Valoarea de vânzare a brandului „Peneș Curcanul’’, deținut de grupul Galli Gallo, cel mai mare crescător și pro­cesator de curcani de pe piața locală, intrat însă în insolvență în urmă cu cinci ani pentru datorii de 234,3 milioane lei, este indicată într-un document al CITR la 6,7 milioane lei, la care se adaugă alte active. Profit.ro a anunțat la finele anului trecut că firma agricolă Bravcod, parte a grupului, preia de la Galli Gallo patru firme, în baza unui împrumut contractat de la CEC de peste 111 milioane lei, operațiunea fiind finalizată recent. 

De asemenea, CITR transmite că brandul Peneș a fost achiziționat de Bravcod într-o tranzacție în valoare de 20 de milioane de euro. 

Tranzacția include și alte active, detalii fiind indicate într-un document redactat recent.

DOCUMENT Valoarea de vânzare a brandului Peneș Curcanul

 

DOCUMENT Valoarea de vânzare a brandului Peneș Curcanul

Într-un raport redactat în 2014 de administratorul judiciar se arăta că Galli Gallo a închiriat patru ferme de creștere a curcanilor către Bravcod, astfel încât aceasta să poată obține subvenția pentru creșterea curcanilor conform legii, Galli Gallo nemaicalificându-se pentru obținerea subvenției din cauza intrării în insolvență.

Tranzacție: Producătorul german de motoare Deutz a cumpărat IMLmotoare Galați, într-o tranzacție care include mai multe firme ale italianilor de la IML Motori CITEȘTE ȘI Tranzacție: Producătorul german de motoare Deutz a cumpărat IMLmotoare Galați, într-o tranzacție care include mai multe firme ale italianilor de la IML Motori

"Societatea debitoare desfășoară în prezent o activitate structurată pe abatorizarea de curcani și de valorificare a cărnii de curcan  și a  semipreparatelor și a procedat  la  încheierea unui contract de închiriere a celor patru ferme de creștere a curcanilor către societatea Bravcod anterior deschiderii procedurii de insolvență. Motivul pentru care debitoarea a considerat necesară această operațiune este pentru a se obține, de către firma chiriașă, subvenția pentru creșterea curcanilor, societatea debitoare nemaicalificându-se pentru obținerea acestor subventii, datorită apariției stării de insolvență", se arăta în raport.

Grupul Galli Gallo, pe piață din 1999, deține brandul „Peneș Curcanul’’ și o rețea de magazine în 24 de județe.

viewscnt
Afla mai multe despre
penes curcanul
magazine
bravcod