Eurostat: România a înregistrat în iulie a doua mare creștere a vânzărilor cu amănuntul din UE

Eurostat: România a înregistrat în iulie a doua mare creștere a vânzărilor cu amănuntul din UE
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 sep 2017

România a înregistrat în iulie a doua mare creștere a vânzărilor cu amănuntul din Uniunea Europeană, de 8,8% față de aceeași perioadă a anului 2016, în timp ce avansul din UE a fost de 2,7%, iar în zona euro de 2,6%, potrivit datelor publicate marți de biroul european de statiatică, Eurostat.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cea mai mare creștere a vânzărilor de retail a avut loc în Slovenia, de 10%, în timp ce un ritm ridicat a consemnat și Polonia, de 7,9%. Singura scădere a avut loc în Belgia, de 1%, scrie News.ro.

România s-a plasat pe poziția a doua și comparativ cu luna iunie, înregistrând un avans al vânzărilor cu amănuntul de 1,2%, la egalitate cu Suedia, pe primul loc fiind Slovenia, cu 1,4%.

FOTO Lanțul de fast food cu specific mexican Taco Bell a început angajările în București: vrem ca totul să fie distractiv; vino dacă ești cool, nonconformist și cu chef de viață! CITEȘTE ȘI FOTO Lanțul de fast food cu specific mexican Taco Bell a început angajările în București: vrem ca totul să fie distractiv; vino dacă ești cool, nonconformist și cu chef de viață!

La nivelul UE, vânzările cu amănuntul au scăzut în iulie cu 0,2%, iar în zona euro cu 0,3%. Cele mai mari scăderi au avut loc în Germania (-1,2%), Croația (-1,1%), Estonia și Austria (ambele cu -1%).

Insitutul Național de Statistică a anunțat luni că volumul vânzărilor din comerțul cu amănuntul a crescut în iulie cu 1,2% față de iunie, dinamica anuală accelerând la 10,1%.

În perioada ianuarie-iulie 2017, vânzările cu amânuntul, care sunt principalul indicator al consumului privat (principala componentă a PIB) au consemnat un avans anualizat de 8,1%, evoluție susținută de majorarea venitului real disponibil al populației, accelerarea creditării în lei și climatul pozitiv din piața imobiliară și din piața financiară.

viewscnt
Afla mai multe despre
eurostat
vanzari cu amanuntul