EXCLUSIV Criza de forță de muncă îl determină pe Mugur Mihăescu, interpretul personajului Garcea, să aducă angajați din Nepal pentru barurile sale

EXCLUSIV Criza de forță de muncă îl determină pe Mugur Mihăescu, interpretul personajului Garcea, să aducă angajați din Nepal pentru barurile sale

Liviu Mihăescu și angajatii din Nepal

scris 14 feb 2020

Criza de forță de muncă din România l-a determinat pe actorul Mugur Mihăescu, interpretul celebrului personaj de comedie Garcea și proprietar în trei irish pub-uri din Centrul Vechi al Capitalei, să apeleze la angajați din străinătate. Joi au sosit primii patru nepalezi care vor lucra ca ajutoare de bucătar, iar dacă aceștia se vor ridica la nivelul așteptărilor sale, Mihăescu va mai aduce și alți angajați străini.

Ce se va întâmpla cu locurile de muncă și piața muncii din România va fi anunțat în premieră la conferința Profit.ro, pentru care detalii pot fi văzute AICI

Mugur Mihăescu a deschis primul irish pub în centrul Vechi, St. Patrick, în anul 2009, iar acum deține alături de fratele său Liviu Mihăescu trei astfel de pub-uri: St. Patrick, Party Room și Killkeny, toate în Centrul Istoric, care cumulează 400 de locuri în interior și tot atâtea pe terase. În toate acestea, lucrează circa 50 de angajați, toți români.

Pentru că găsește din ce în ce mai greu personal, anul trecut Mihăescu a apelat la o firmă de recrutare, iar procedurile pentru aducerea celor patru nepalezi au durat șase luni. "Știu că nepalezii sunt serioși, muncitori și am auzit numai lucruri bune despre angajații din această țară, mai ales că sunt firme românești cu angajați din această țară de care sunt foarte mulțumite. Noi am adus patru bărbați, pentru început, care vor lucra ca ajutor de bucătar. Sunt tineri, între 22 și 38 de ani, iar în afară de salariu, noi le asigurăm cazarea și trei mese pe zi", a declarat pentru Profit.ro Liviu Mihăescu, fratele lui Mugur Mihăescu și administratorul celor trei irish pub-uri.

CEO City Grill: Ospătarii din București câștigă între 1.300 și 1.800 de euro pe lună. De ce pleacă atunci din țară CITEȘTE ȘI CEO City Grill: Ospătarii din București câștigă între 1.300 și 1.800 de euro pe lună. De ce pleacă atunci din țară

El a spus că românii care vor să lucreze în baruri și restaurante preferă, de multe ori, străinătatea, deși banii care le rămân acolo după ce plătesc chiria sunt, poate, mai puțini decât le-ar rămâne dacă ar fi angajați într-un bar din Centrul Vechi.

"Mai avem nevoie de personal și vom încerca să mai extindem căutările în afara granițelor, asta doar dacă ne dau voie preoții din București și nu fac vreo petiție online împotriva angajaților străini", a glumit Mihăescu.

Tot mai multe baruri și restaurante din București și din țară au apelat la forța de muncă din străinătate. Daniel Mischie, CEO al lanțului City Grill, declara recent că doar în București, în restaurante și baruri, incluzându-le și pe cele din hoteluri, există un deficit de forță de muncă de până la 50.000 de persoane.

viewscnt
Afla mai multe despre
mugur mihaescu
liviu mihaescu
angajati
nepal
st patrick