Fondul 3G ar putea concura JAB cu o ofertă de preluare a Panera Bread

Fondul 3G ar putea concura JAB cu o ofertă de preluare a Panera Bread
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 apr 2017

Fondul de investiții 3G Capital, susținut de miliardarul Warren Buffett, ar putea lansa o propunere concurentă de preluare a Panera Bread, după ce conducerea rețelei de brutării a aceptat o ofertă de preluare făcută de fondul JAB în valoare de 7,5 miliarde de dolari, potrivit publicației New York Post, citată de MarketWatch.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Fondul brazilian 3G Capital analizează serios lansarea unei oferte rivale pentru lanțul de 2.036 de magazine, au declarat surse apropiate situației.

3G, care deține Burger King și Tim Hortons și care a convenit recent achiziția Popeyes Louisiana Kitchen, a angajat banca de investiții Lazard pentru a studia posibilitatea unei oferte, au precizat sursele.

“Fondul 3G este în mod sigur interesată de Panera și are capacitatea să facă o ofertă rivală”, a spus una dintre surse.

Dacă 3G va face o ofertă de preluare mai mare decât cea a JAB, atunci două dintre cele mai mari fonduri de investiții din lume ar intra în concurență directă, posibil pentru prima oară.

JAB și 3G au fost văzute drept aliate. De exemplu, directorul general al JAB, Olivier Goudet, este președinte al grupului Anheuser-Busch InBev, deținut de 3G.

Cele două fonduri au investit totodată în acordurile fiecăruia, au spus surse apropiate acestora.

”Ideea ca aceste fonduri să fie în concurență este cu adevărat neobișnuită. Având în vedere că fiecare investește în acordurile celuilalt, ar fi ca și cum ai intra în război cu vecinul”, a spus un bancher de investiții.

JAB, vehiculul de investiții al familiei de investori miliardari Reimann din Germania, a semnat săptămâna trecută un acord de fuziune de 7,5 miliarde de dolari.

DNA: Dan Andronic, acuzat de mărturie mincinoasă și favorizarea făptuitorului, în dosarul privind campania prezidențială din 2009 CITEȘTE ȘI DNA: Dan Andronic, acuzat de mărturie mincinoasă și favorizarea făptuitorului, în dosarul privind campania prezidențială din 2009

Acordul a fost negociat în condiții de exclusivitate, fără ca Panera să discute cu alți posibili ofertanți.

Atât JAB cât și 3G sunt în căutare de achiziții, având aceeași strategie de a investi pe un segment, iar apoi de a-și extinde afacerile printr-o achiziție.

Tim Hortons, deținută de 3G, încearcă să își extindă prezența în afara Canadei și ar putea face rapid acest lucru prin cumpărarea Panera.

JAB, înregistrată în Luxemburg, deține Keurig Green Mountain, Peet’s Coffee & Tea, Caribou Coffee și Krispy Kreme Doughnuts.

JAB va începe să comercializeze cafea Caribou și Pete’s în restaurantele Panera, dacă tranzacția se va concretiza așa cum este planificat, în trimestrul al treilea, a spus o sursă.

Fondul JAB mai controlează producătorul de cosmetice Coty și brandurile de modă Bally și Jimmy Choo.

Panera, înregistrată în St. Louis, a acceptat să plătească JAP un comision de anulare a acordului de 215 milioane de dolari, respectiv de 3%, dacă va accepta o ofertă mai mare.

Un purtător de cuvânt al 3G și un bancher al Lazard, Alexander Hecker, care ajută 3G, nu au putut fi contactați.

viewscnt
Afla mai multe despre
fondul 3g
panera bread