FOTO Mega Image, amendă de 10.000 lei după apariția unor imagini cu șobolani printre produsele alimentare. Explicațiile companiei

FOTO Mega Image, amendă de 10.000 lei după apariția unor imagini cu șobolani printre produsele alimentare. Explicațiile companiei
scris 18 iun 2021

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a amendat cu 10.000 de lei un supermarket din Sectorul 1, după ce au apărut imagini cu șobolani printre produsele alimentare, se arată într-un comunicat al autorității.

În urmă cu două zile, în spațiul public au circulat imagini cu șobolani printre produsele alimentare dintr-un magazin al lanțului Mega Image. De altfel, retailerul a publicat scuze pentru situația creată pe rețelele de socializare, scrie Agerpres.

IKEA - amendată pentru că și-a spionat angajații CITEȘTE ȘI IKEA - amendată pentru că și-a spionat angajații

"Situația a fost semnalată recent în Sectorul 1 al Capitalei, unde au fost surprinse imagini cu șobolani printre produsele alimentare ale unui supermarket. Existând un risc major pentru sănătatea populației, conducerea Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) s-a autosesizat și a dispus de urgență un control la punctul de lucru al operatorului economic", se arată în comunicatul ANSVSA.

În urma verificărilor, inspectorii Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) București au hotărât amendarea operatorului economic cu suma de 10.000 de lei. Magazinul și-a suspendat temporar activitatea și are obligația să efectueze temeinic operațiunile de dezinfecție, deratizare și dezinsecție (DDD) și să asigure igienizarea tuturor spațiilor de recepție, depozitare, expunere și comercializare a produselor alimentare.

Activitatea magazinului va fi reluată numai după ce reprezentanții unității vor prezenta inspectorilor DSVSA dovada realizării tuturor acestor acțiuni obligatorii, mai spun reprezentanții ANSVSA, care au precizat că fac controale în toate magazinele.

FOTO Mega Image, amendă de 10.000 lei după apariția unor imagini cu șobolani printre produsele alimentare. Explicațiile companiei

La rândul său, Mega Image a precizat că personalul intervine frecvent în magazine cu soluții de deratizare la un interval mult mai des decât prevederile legale, în condițiile în care, în anumite zone, sunt foarte multe surse externe pe care nu le poate controla.

"Ne dorim să acordăm scuze tuturor clienților noștri în urma incidentului neplăcut petrecut în magazinul nostru din Ion Mincu și să asigurăm pe această cale că intervenim frecvent în magazinele noastre cu soluții de deratizare la un interval mult mai des decât prevederile legale, mai ales că în anumite zone sunt foarte multe surse externe pe care nu le putem controla. În magazinul menționat, care se află la parterul unei clădiri vechi, ultima deratizare a avut loc în cursul zilei de ieri (marți, n.r.). Pentru că ne dorim să luăm măsuri suplimentare, am închis astăzi (miercuri, n.r.) magazinul și vom acționa cu un tratament de eradicare mai puternic. De asemenea, spațiul din magazin este și va fi în continuare igienizat după fiecare tratament pentru a asigura toate condițiile de siguranță alimentară", a transmis compania.

viewscnt
Afla mai multe despre
mega image
amenda