FOTO Miliardarul ceh Radovan Vitek, al treilea cel mai bogat om din Cehia și în top 1.000 Forbes, cumpără Felicia Shopping Center Iași

FOTO Miliardarul ceh Radovan Vitek, al treilea cel mai bogat om din Cehia și în top 1.000 Forbes, cumpără Felicia Shopping Center Iași
scris 16 feb 2017

Dezvoltatorul imobiliar CPI Property Group, controlat de miliardarul ceh Radovan Vitek, a obținut aprobarea autorităților antitrust din Cehia și Ungaria pentru achiziția mai multor proprietăți de retail ale CBRE Global Investors din Europa Centrală și de Est, inclusiv centrul comercial Felicia Shopping Center din Iași.

Tranzacția, care a fost anunțată în ianuarie, va fi finalizată luna viitoare, potrivit unui comunicat al grupului ceh. Valoarea achiziției nu a fost dezvăluită, însă directorul general al CPI Property a afirmat că ar putea fi cea mai mare din regiune în acest an.

Portofoliul ce va fi preluat de la CBRE Global Investors include 11 centre comerciale cu o suprafață închiriabilă de circa 265.000 mp, printre care Felicia Shopping Center, Ogrody Shopping Center din Elblag (Polonia), centrele comerciale Olympia și Nisa din Plzen, respectiv Liberec (Cehia), Polus și Campona din Budapesta (Ungaria), precum și două depozite și spații de birouri în Ungaria și Cehia.

Colliers: Tranzacțiile cu terenuri în orașele mari ar putea crește, multe tranzacții au fost amânate pentru 2017 CITEȘTE ȘI Colliers: Tranzacțiile cu terenuri în orașele mari ar putea crește, multe tranzacții au fost amânate pentru 2017

Felicia Iași a înregistrat o creștere a vânzărilor de 10% în 2015, an în care au fost atrași chiriași noi precum Pepco, House Fit, ProfiHairShop și Drogerie Markt. Proiectul, cu o suprafață închiriabilă de 28.500 metri pătrați, are în prezent un grad de ocupare de 100%.

Sursa foto:youtube

Sursa foto:youtube

CPI Property deține mai multe terenuri în România, în București, Mogoșoaia și Timișoara, și are în pregătire cinci proiecte pe segmentele rezidențial, retail, birouri și logistică, inclusiv Pro Tower, clădire de birouri clasa A cu o suprafață de 11.700 mp, în sectorul 2 din Capitală.  

Grupul este prezent pe piața românească prin mai multe firme, printre care CPI România, Bucharest Development, Bucharest Properties și Est-Europe Development.

La nivel de grup, portofoliul CPI Property este evaluat la 4,2 miliarde de euro, și cuprinde, pe lângă proprietățile din România, peste 300 de proiecte și active în Germania, Cehia, Slovacia, Ungaria și Polonia.

viewscnt
Afla mai multe despre
cpi property
cbre global investors
felicia shopping center iasi
achizitie