FOTO Peste 100 de mari magazine, luate la control

FOTO Peste 100 de mari magazine, luate la control
scris 22 mar 2022

Peste 100 de mari magazine au fost controlate în ultima săptămână de comisarii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), fiind date amenzi în valoare de peste 1,5 milioane de lei. De asemenea, 17 unități au fost închise temporar, până la remedierea deficiențelor.

ANPC a anunțat, luni, printr-un comunicat de presă, că în perioada 14-21 martie au fost verificate 103 magazine mari, aparținând lanțurilor Mega Image, Carrefour, Lidl, Penny, Profi, Kaufland, Auchan, Selgros, Metro, La Cocoș, Supeco, Unicarm, Sălăjeanca, German Market și Cora, scrie News.ro.

Studiu EY România: 78% dintre Directorii Financiari din România consideră că se vor implica mai mult în dezvoltarea și executarea strategiilor de business în următorii trei ani CITEȘTE ȘI Studiu EY România: 78% dintre Directorii Financiari din România consideră că se vor implica mai mult în dezvoltarea și executarea strategiilor de business în următorii trei ani


Cele mai frecvente nereguli descoperite de echipele de control au fost vânzarea unor produse expirate, comercializarea unor produse congelate care aveau culoarea modificată și acumulări de gheață în ambalaj, a unor fructe și legume cu urme de mucegai și de lovituri.

FOTO Peste 100 de mari magazine, luate la control


De asemenea, ANPC a constatat utilizarea unor vitrine frigorifice sau congelatoare cu rafturi care prezentau un grad avansat de uzură, depreciate, pătate, cu praf în strat grosier, rugină, vopsea exfoliată, cu insecte moarte, resturi și reziduri alimentare, nerespectarea regimului de temperatură pentru păstrarea preparatelor, utilizarea unor spații de depozitare neigienizate sau neconforme din punctul de vedere al regimului de temperatură sau al gradului de uzură al aparaturii, utilizarea unor cuptoare neigienizate, prezentând un strat gros de arsură și grăsimi, precum și a unor tăvi neigienizate sau deteriorate.

Paviment neigienizat, neconcordanță între prețul la raft și cel de la casa de marcat, nerespectarea prevederilor privind promoțiile, vânzarea unor produse nesigure în zona gastro și comercializarea unor mărfuri cu ambalajul deteriorat au fost alte abateri constatate de către comisarii ANPC.

FOTO Peste 100 de mari magazine, luate la control


În urma verificărilor au fost date amenzi în valoare de 1,56 de milioane de lei, iar 17 unități au fost închise temporar până la remedierea deficiențelor.

viewscnt
Afla mai multe despre
anpc
amenzi
magazine