George Laurer, inventatorul codului de bare, a murit la 94 de ani

George Laurer, inventatorul codului de bare, a murit la 94 de ani
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 dec 2019

Inginerul american George Laurer, inventatorul codului de bare, a murit la vârsta de 94 de ani în Carolina de Nord, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Angajat ca inginer la IBM în 1951, George Laurer a jucat un rol major, în cadrul echipei de cercetare, la elaborarea Codului Universal al Produselor (CUP), scrie Agerpres.

El a fost cel care a avut ideea să înlocuiască cercurile și grupurile de puncte originale ale acestui sistem de identificare numeric, inspirat de codul Morse, cu bare, mai ușor de tipărit.

Compania belgiană Mitiska, printre cei mai activi investitori de proiecte de retail din România, deschide un nou parc de retail CITEȘTE ȘI Compania belgiană Mitiska, printre cei mai activi investitori de proiecte de retail din România, deschide un nou parc de retail

Scanarea codului de bare permite identificarea instantanee a unui produs și a prețului acestuia, conducând la o economie semnificativă de timp la efectuarea plăților în magazine.

Inițial brevetat de americanii Norman Joseph Woodland și Bernard Silver în 1952, codul de bare a fost perfecționat și comercializat abia în 1971 sub îndrumarea lui George Laurer.

Codul de bare "a schimbat fața comerțului mondial", a rezumat George Laurer într-un interviu în 2010.

viewscnt
Afla mai multe despre
george laurer
cod de bare