Guillaume Musso este pentru al șaptelea an consecutiv cel mai vândut scriitor în Franța

Guillaume Musso este pentru al șaptelea an consecutiv cel mai vândut scriitor în Franța
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 ian 2018

Romancierul Guillaume Musso este pentru al șaptelea an consecutiv cel mai vândut scriitor în Franța în 2017, cu peste 1,5 milioane de exemplare, potrivit unui studiu GfK, publicat joi de Le Figaro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cele 14 romane, publicate din 2004, s-au vândut în 32 de milioane de exemplare în toată lumea, dintre care 25 de milioane în Franța și în teritoriile francofone, scrie News.ro.

Scriitorul a anunțat în septembrie că renunță la editura XO, care îi publica cărțile de 14 ani, în favoarea casei de editură Calmann-Lévy. "Am schimbat editorul pentru a ieși din zona mea de confort", a explicat el pentru Le Figaro.

Ellen Pompeo, vedeta serialului Grey\'s Anatomy, va primi 20 de milioane de dolari pe an pentru încă două sezoane CITEȘTE ȘI Ellen Pompeo, vedeta serialului Grey's Anatomy, va primi 20 de milioane de dolari pe an pentru încă două sezoane

Viitoarea sa carte, "La Jeune Fille et la Nuit", prima apărută la Calmann-Lévy, este așteptată să apară pe 24 aprilie. Salutând "marele talent" al autorului său fetiș și "formidabila sa traiectorie", patronul editurii XO, Bernard Fixot, a amintit o declarație pentru AFP în care regreta "profund" plecarea lui Musso la o editură concurentă.

Musso a devenit celebru cu "Fata din Brooklyn" (apărut în România la editura All) și "Un apartament la Paris" (apărut la editura Humanitas).

În clasament, după Musso, a intrat Raphaëlle Giordano, cu peste 1,1 milioane de exemplare vândute în 2017 ale primului ei roman, "Ta deuxième vie commence quand tu comprends que tu n'en as qu'une".

Michel Bussi ocupă locul al treilea al casamentului cu peste 930.000 de cărți vândute anul trecut, și Marc Levy sosit pe locul al patrulea cu puțin peste 762.000 de exemplare vândute.

Aceste cifre sunt cu mult mai puțin bune față de anul 2016. "Chiar și bestseller-urile cunosc perioade de criză", potrivit Le Figaro.

În 2016, Guillaume Musso a vândut mai mult de 1,8 milioane de exemplare, Michel Bussi - peste 1,1 milioane, iar Marc Levy - peste un milion. Anul 2017 va rămâne ca un an trist pentru edituri.

În total, cei 10 scriitori francezi cei mai vânduți au depășit 7,9 milioane de lucrări, adică aproape un sfert din vânzări și din cifra de afaceri a ficțiunii franceze, a notat Sébastien Rouault, directorul sectorului Carte din GfK.

viewscnt
Afla mai multe despre
guillaume musso
franta
scriitor