Hershey respinge oferta de preluare de 23 miliarde de dolari înaintată de Mondelez

Hershey respinge oferta de preluare de 23 miliarde de dolari înaintată de Mondelez
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 iul 2016

Producătorul de ciocolată Hershey a respins oferta de preluare de 23 miliarde de dolari înaintată de grupul american Mondelez International Inc, prezent și pe piața din România, care ar fi dus la crearea celui mai important producător mondial de dulciuri, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Joi, surse din apropierea discuțiilor au informat că Mondelez, care produce biscuiții Oreo și ciocolata Cadbury, a trimis o scrisoare către Hershey în care propune o fuziune a celor două companii.

Entitatea rezultată în urma fuziunii dintre Mondelez și Hershey ar fi avut o cotă de piață de 18% pe plan global, depășind Mars, care are o cotă de piață de 13%, conform datelor companiei de cercetare Euromonitor International Ltd.

Dezvăluirea acestor informații a făcut ca prețul acțiunilor Hershey să urce cu 21%, până la un nivel record de 117,79 dolari. Pe baza cotației înregistrată miercuri seară de acțiunile Hershey, compania are o valoare de piață de aproximativ 21 de miliarde de dolari, față de 69 de miliarde de dolari pentru Mondelez.

Joi, la Bursa de la New York, acțiunile Hershey au închis în creștere cu 16,8%, la 113,49 dolari, în timp ce titlurile Mondelez au urcat cu 5,9%, la 45,51 dolari.

Amenzi triplate marilor magazine pentru vânzarea alimentelor expirate – proiect CITEȘTE ȘI Amenzi triplate marilor magazine pentru vânzarea alimentelor expirate – proiect

Orice tranzacție care vizează Hershey va depinde de aprobarea Hershey Trust, care deține doar 8,4% din acțiunile ordinare ale companiei, dar 81% din drepturile de vot. În trecut, Hershey Trust s-a opus ideii de vânzare a companiei, însă, potrivit surselor citate, Mondelez a promis că va proteja locurile de muncă după fuziunea celor două companii, că va muta sediul global al grupului în orașul Hershey, Pennsylvania, și chiar că va schimba numele companiei în Hershey.

Mondelez România (fosta Kraft Foods România - n. r.) are în portofoliu mărci precum Jacobs, Nova Brazilia, Milka, Poiana, Africana, LU Pepito, LU Pim's, Barni, Oreo, Tuc, Belvita, Tassimo, și face parte din Mondelez International Inc., unul din liderii mondiali în industria snack-urilor, cu venituri de 34 de miliarde de dolari în 2014. 

Sursa: Agerpres

viewscnt
Afla mai multe despre
hershey
mondelez
oreo
cadbury