Ikea a deschis primul său magazin din centrul Parisului, pe un model luat în calcul și în România, și pregătește investiții de 400 milioane euro

Ikea a deschis primul său magazin din centrul Parisului, pe un model luat în calcul și în România, și pregătește investiții de 400 milioane euro
scris 7 mai 2019

Retailerul suedez de mobilă Ikea va investi 400 milioane de euro în Franța în următorii trei ani, în cadrul strategiei grupului de a-și construi o rețea de magazine amplasate în centrele orașelor, pe lângă unitățile de la periferii.

Ikea, cel mai mare retailer de mobilă din lume, este renumit pentru marile sale magazine, cu o suprafață de peste 20.000 de metri pătrați, amplasate la marginea orașelor. Grupul suedez a fost însă nevoit să își modifice modelul de afaceri pe fondul creșterii concurenței și al preferinței consumatorilor de a comanda mobilă online de acasă în loc să se deplaseze până la periferia orașelor, scrie Reuters.

Walter Kadnar, directorul general al Ikea Franța, a dezvăluit planurile de investiții ale grupului în Hexagon cu ocazia deschiderii primului magazin Ikea din centrul Parisului, în districtul Madeleine.

Sindicaliștii de la Electrolux au început a zecea săptămână de grevă CITEȘTE ȘI Sindicaliștii de la Electrolux au început a zecea săptămână de grevă

Franța este a treia mare piață pentru Ikea, după Germania și SUA. Grupul are circa 10.000 de angajați în Franța și vânzări anuale de peste 2,8 miliarde de euro.

Profit.ro a anunțat recent că suedezii iau în calcul și pentru România deschiderea unor magazine mai mici în centrele orașelor. Stefan Vanoverke, șeful Ikea pentru regiunea Europei de Sud-Est, a confirmat informația, precizând că noua strategie va fi analizată anul viitor, anul acesta fiind deja programate deschiderea magazinului Ikea Pallady și extinderea punctelor de colectare în țară.

Primul magazin Ikea din România a fost deschis în București în martie 2007. Lucrările la al doilea magazin Ikea din București, de pe bulevardul Theodor Pallady nr. 57, construcție realizată de Bog`Art și indicată drept cel mai mare magazin al retailerului suedez din Europa de Sud-Est, au fost încheiate de ceva timp, însă grupul a tot amânat momentul deschiderii, inițial programat pentru vara anului trecut.

Suedezii au anunțat în trecut că intenționează să ajungă la un număr total de nouă magazine în România, cea mai mare rețea din regiune, în urma unor investiții estimate la peste 500 milioane de euro. Prin acest demers, compania ar crea 3.000 de locuri de muncă în România.

Reprezentanții grupului a indicat în repetate rânduri că au pe listă Timișoara, Brașov și Cluj-Napoca pentru noi magazine.

viewscnt
Afla mai multe despre
ikea
magazin centru
paris
franta
investitii
extindere