Ikea se așteaptă la o cerere mai ridicată în Europa în acest an fiscal

Ikea se așteaptă la o cerere mai ridicată în Europa în acest an fiscal
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 ian 2023

Ingka Group, proprietarul majorității magazinelor de mobilă Ikea, se așteaptă ca cererea în Europa să continue să crească în actualul an fiscal, datorită interesului robust pentru mobilier și decorațiuni interioare, care a continuat și după pandemie, a afirmat șeful companiei suedeze, Jesper Brodin, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Prezent la cea de-a 53-a reuniune a Forumului Economic Mondial (WEF) de la Davos, Elveția, Jesper Brodin a declarat: "În acest moment suntem optimiști că acesta va fi un an bun pentru noi, previzionăm creștere în 2023", scrie Agerpres.

VIDEO Agro TV: Piața românească, invadată cu produse agricole neconforme din Ucraina. Preț de dumping CITEȘTE ȘI VIDEO Agro TV: Piața românească, invadată cu produse agricole neconforme din Ucraina. Preț de dumping

Interesul în produse pentru locuință, un segment care a înregistrat creștere în timpul pandemiei, deoarece în timpul restricțiilor oamenii au petrecut mai mult timp în casele lor și au lucrat de la domiciliu, este susținut, a explicat Brodin. Acesta a adăugat: "Interesul continuă să fie ridicat, vedem asta în numărul celor care accesează site-ul nostru, care vizitează magazinele noastre, și, de asemenea, în cifrele privind vânzările".

"Mi se pare că este un efect mai îndelungat al pandemiei. Vedem desigur că oamenii investesc în continuare în birourile lor de acasă", a afirmat șeful companiei suedeze.

Cel mai mare retailer de mobilier din lume a anunțat recent o creștere cu 9% a profitului operațional anual, după ce majorările de prețuri au ajutat grupul suedez să compenseze costurile de producție mai ridicate și costurile provocate de lichidarea afacerii din Rusia.

"Deși prețurile au crescut anul trecut, Ikea a început să investească în acest an fiscal în scăderea prețurilor la anumite produse", a declarat Brodin.

Acesta a avertizat că afacerea se confruntă cu multiple riscuri, din cauza tensiunilor geopolitice, a perturbărilor tehnologice și a schimbărilor climatice.

Compania investește în energie regenerabilă și vehicule electrice, "pentru ca afacerea să fie rezilientă pe termen lung", a explicat șeful companiei suedeze.

viewscnt
Afla mai multe despre
ikea
mobilier