Ikea trece la scumpiri

Ikea trece la scumpiri
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 nov 2021

Proprietarul brandului de mobilă Ikea a anunțat că va majora prețurile din cauza dificultăților cu care se confruntă lanțurile de aprovizionare, care ar urma să se mențină și în 2022, după ce compania a raportat o scădere a profitului anual din cauza costurilor mai ridicate cu transportul și materiile prime, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În pofida cererii record, deoarece oamenii au petrecut mai mult timp acasă în urma pandemiei, profitul înainte de taxe al Inter IKEA Group - care deține franciza IKEA și este responsabil cu aprovizionarea - a scăzut cu 16% în perioada august 2020 - august 2021, la 1,71 miliarde de euro. În anul fiscal 2019, profitul înregistrase un declin de 4%, scrie Agerpres.

Securizarea muncii de la distanță CITEȘTE ȘI Securizarea muncii de la distanță

"Pe plan global pandemia a afectat veniturile noastre din exploatare în anul fiscal 2021. Principala cauza a fost majorarea semnificativă a prețului transportului și materiilor prime în a doua parte a anului fiscal", se arată în comunicatul Ikea.

În perioada august 2020 - august 2021, vânzările au ajuns la un nivel record, 41,9 miliarde de euro, o creștere de 6% față de anul fiscal 2020 și de 1% față de anul fiscal 2019, consumatorii cheltuind mai mult ca oricând pentru locuințele lor.

Efectele negative ale perturbărilor din lanțurile globale de aprovizionare și prețurile ridicate ale energiei ar putea dura mult timp, a avertizat directorul financiar Martin van Dam. Acesta a declarat pentru Reuters că "anul fiscal 2022 va fi mult mai dificil cu mai multe provocări".

Anul acesta Inter IKEA a menținut stabile prețurile produselor către retaileri dar a avertizat că în anul fiscal 2022 ar putea transfera o parte din costurile cu majorarea prețurilor la transportul și materii prime către proprietarii magazinelor.

Cum îți aduci afacerea în online CITEȘTE ȘI Cum îți aduci afacerea în online

"Deși nu putem continua să asigurăm prețuri fixe către retaileri în aceste condiții dificile, intenționăm de asemenea să absorbim o parte din majorarea costurilor în anul fiscal 2022. Proprietarii magazinelor vor decide dacă sau în e măsură vor transfera către cumpărători prețurile mai ridicate", a explicat directorul financiar.

Ikea deține două magazine în România, ambele situate în București. Lucrările la construcția celui de-al treilea magazin din țară, aflat în apropiere de Timișoara, au început în această primăvară.

viewscnt
Afla mai multe despre
ikea
magazine