Inflația galopantă din Australia a forțat KFC să pună varză în salată. „Scandalul verzei”, pe agenda consiliului de miniștri: Premierul: O decizie nebună. Pur și simplu nu este corect

Inflația galopantă din Australia a forțat KFC să pună varză în salată. „Scandalul verzei”, pe agenda consiliului de miniștri: Premierul: O decizie nebună. Pur și simplu nu este corect
scris 9 iun 2022

Premierul australian a reacționat la „scandalul verzei” care agită rețelele sociale din țara sa după decizia companiei KFC de a adăuga varză în salată din cauza inflației galopante care afectează salata verde, informează AFP.

Potrivit premierului Anthony Albanese, decizia „nebună” a KFC de a înlocui jumătate din salata verde cu varză în hamburgerii săi cu pui și în alte produse a dus la o „criză națională”, scrie Agerpres.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, Market Analyst eToro: Majoritatea tour-operatorilor se așteaptă la un flux mai mare de turiști. Cresc prețurile, de la bilete de avion la hotel și mâncare CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, Market Analyst eToro: Majoritatea tour-operatorilor se așteaptă la un flux mai mare de turiști. Cresc prețurile, de la bilete de avion la hotel și mâncare

În Australia, țară unde inflația este de 5,1%, prețurile la salata verde au crescut cu 300% în unele orașe, din cauza recentelor inundații și a creșterii prețurilor la carburant la nivel mondial.

O singură bucată de salată verde iceberg, care putea fi achiziționată altă dată cu 2 dolari australieni (1,34 de euro), costă deja aproape 8 dolari (5,35 de euro) la Sydney și Melbourne.

PROFIT NEWS TV Radu Puiu, analist XTB România: Apar tot mai multe prognoze care indică o extindere a crizei cipurilor. Abia în 2024 se va observa o situație mai bună CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Radu Puiu, analist XTB România: Apar tot mai multe prognoze care indică o extindere a crizei cipurilor. Abia în 2024 se va observa o situație mai bună

În consecință, rețeaua de fast-food KFC a anunțat la începutul săptămânii că clienții săi australieni vor trebui să se mulțumească o perioadă cu un amestec jumătate salată-jumătate varză în hamburgerii săi. Această decizie a provocat furie printre numeroși internauți australieni.

„Varza nu este același lucru ca salata verde. Pur și simplu nu este corect”, a explicat Albanese la postul de radio KIIS FM din Sydney. „Voi pune aceasta pe agenda consiliului de miniștri de astăzi. Cabbagegate! (scandalul verzei)”, a adăugat premierul australian.

viewscnt
Afla mai multe despre
kfc
australia
salata
varza