Irlanda, Cipru, Grecia și România, țările cu cele mai scăzute rate anuale ale inflației din UE

Irlanda, Cipru, Grecia și România, țările cu cele mai scăzute rate anuale ale inflației din UE
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 sep 2017

Rata anuală a inflației a urcat, în august, la 1,5% în zona euro și la 1,7% în Uniunea Europeană (UE), de la 1,3%, respectiv 1,5% în iulie, iar Irlanda, Cipru, Grecia și România au înregistrat cele mai reduse rate anuale ale inflației din UE, arată datele publicate luni de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Conform acestor estimări, inflația în zona euro se îndepărtează de obiectivul țintă al Băncii Centrale Europene, care vrea să mențină creșterea prețurilor în apropiere de 2%, nivel considerat benefic pentru activitatea economică, scrie Agerpres.

EXCLUSIV Radu Ghețea, schimbat de la conducerea CEC Bank după 10 ani. Noul director va fi Dan Sandu - surse CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Radu Ghețea, schimbat de la conducerea CEC Bank după 10 ani. Noul director va fi Dan Sandu - surse

Cele mai mari rate anuale ale inflației din UE au fost înregistrate luna trecută în Lituania (4,6%), Estonia (4,2%) și Letonia (3,2%), iar cele mai scăzute în Irlanda (0,4%), Cipru (0,5%), Grecia și România (ambele cu 0,6%).

viewscnt
Afla mai multe despre
inflatie
eurostat