KFC și Pizza Hut și-au unit forțele și formează cel mai mare grup de restaurante, cu o rețea de circa 100 de unități și peste 4.000 de angajați

KFC și Pizza Hut și-au unit forțele și formează cel mai mare grup de restaurante, cu o rețea de circa 100 de unități și peste 4.000 de angajați
scris 12 iun 2017

Oamenii de afaceri Radu Dimofte, Nicolae Badea și Lucian Vlad au lansat Sphera Franchise Group, reunind companiile care dețin brandurile KFC, Pizza Hut și Pizza Hut Delivery. Sphera Franchise Group devine astfel cel mai mare grup de restaurante din România,  în funcție de afaceri, rețea și număr de angajați.

Cu aproximativ 100 de restaurante și puncte de livrare, unde lucrează peste 4.000 de oameni, vânzările noului grup vor depăși 130 de milioane de euro.

„Suntem mândri să anunțăm lansarea Sphera Franchise Group S.A, cel mai mare grup de restaurante din România. Planul nostru este să avem o creștere sustenabilă și o dezvoltare constantă a brandurilor noastre, dovedind un angajament pe termen lung pe piața din România. Suntem convinși că înființarea noii companii este o validare fermă a acestor obiective. Fiind un jucător cheie în economie, avem încredere că, în această formulă vom crește mai mult și vom avea posibilitatea să atragem noi branduri în portofoliu, gestionând și mai eficient resursele de care dispunem și îmbunătățindu-ne constant performanța pe piață,” a declarat Mark Hilton, CEO Sphera Franchise Group S.A. 

Rata anuală a inflației a stagnat în luna mai la 0,6%. Fructele și legumele s-au scumpit semnificativ față de aprilie, iar biletele de avion au costat cu 7,6% mai mult CITEȘTE ȘI Rata anuală a inflației a stagnat în luna mai la 0,6%. Fructele și legumele s-au scumpit semnificativ față de aprilie, iar biletele de avion au costat cu 7,6% mai mult

În România, lanțul de restaurante KFC numără 63 de restaurante atât în București, cât și în alte orașe precum Timișoara, Cluj-Napoca, Suceava, Oradea, Pitești sau Brașov. De asemenea, operează două restaurante la Chișinău, Republica Moldova, cât și unul în Verona, în zona de nord-est a Italiei.

Pizza Hut a intrat pe piața din România în 1994, odată cu deschiderea primei locații din Calea Dorobanților, iar în prezent deține 21 de restaurante la nivel de rețea.

Pizza Hut Delivery, conceptul de livrare la domiciliu lansat de Pizza Hut, furnizează produse numai la pachet și prin livrare. Brandul a intrat pe piața românească în decembrie 2007, odată cu deschiderea primei locații în zona Vitan din București. În prezent, Pizza Hut Delivery deține 12 unități în București și câte una în Brașov, Cluj și Popești Leordeni.

viewscnt
Afla mai multe despre
kfc
pizza hut
sphera franchise group