Lego își extinde fabrica din orașul maghiar Nyíregyháza, cu o investiție de circa 149 de milioane de euro

Lego își extinde fabrica din orașul maghiar Nyíregyháza, cu o investiție de circa 149 de milioane de euro
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 iun 2021

Lego își extinde fabrica din orașul maghiar Nyíregyháza cu o investiție de circa 149 de milioane de euro, cu sprijinul Guvernului Ungariei, a declarat ministrul ungar de externe și al comerțului exterior, Péter Szijjártó, într-o conferință de presă care a avut loc la Budapesta și prin care a fost anunțată investiția Lego Manufacturing Kft, relatează MTI, preluată de News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Péter Szijjártó a specificat că investiția va crea 250 de noi locuri de muncă în oraș, astfel că guvernul maghiar participă la aceasta cu suma de 5,85 de miliarde de forinți (aproximativ 16 milioane de euro).

DOCUMENT Alocațiile pentru copii - Anul viitor cresc, dar apoi vor fi doar indexate. PSD acuză eliminări CITEȘTE ȘI DOCUMENT Alocațiile pentru copii - Anul viitor cresc, dar apoi vor fi doar indexate. PSD acuză eliminări

Prin valoarea sa, investiția Lego este a treia cea mai semnificativă dintre cele din acest an; la Nyíregyháza, grupul danez își construiește a doua cea mai importantă fabrică, a subliniat șeful diplomației ungare.

Potrivit ministrului, investițiile în Ungaria ale celor mai importante companii internaționale demonstrează, la rândul lor, că în țară sunt întrunite toate condițiile necesare pentru o producție la nivel ridicat.

În acest sistem, companiile care folosesc tehnologii moderne, pregătirea profesională a angajaților maghiari, infrastructura dezvoltată și politica economică ce sprijină investițiile se potrivesc perfect unele cu celelalte – la fel ca piesele unui joc lego, a spus Szijjártó.

viewscnt
Afla mai multe despre
fabrica lego ungaria
investitie lego ungaria