Mașinile cu înghețată, interzise în unele zone din Londra

Mașinile cu înghețată, interzise în unele zone din Londra
scris 1 mai 2019

Mașinile cu înghețată vor fi interzise în unele zone din Londra din cauza îngrijorărilor privind poluarea, informează The Guardian.

Șoferii trebuie să țină motorul pornit când vând înghețată pentru ca frigiderele să rămână funcționale, iar majoritatea vehiculelor folosesc motoare diesel, care emit chimicale dăunătoare, este motivația autorităților, arată news.ro.

Consiliul din districtul Camden al Londrei deja interzice mașinile de înghețată pe 40 de străzi din cauza îngrijorărilor privind efectul asupra mediului. Măsurile vor fi sporite în acest an, iar șoferii care sunt prinși că vând înghețată vor fi amendați.

FOTO Ikea recheamă un produs CITEȘTE ȘI FOTO Ikea recheamă un produs

De asemenea, consiliul local din Westminster ia în considerare o interzicere a mașinilor cu înghețată.

„Aceste mașini emit chimicale toxice în aer, de aceea vom introduce măsuri pentru a reduce sau chiar interzice în unele cazuri astfel de trafic în jurul școlilor sau a unor spații publice”, a declarat un purtător de cuvânt al consiliului.

Legea permite mașinilor de înghețată să stea maxim 15 minute într-o zonă pentru a vinde produsele iar ele nu au voie să se întoarcă în zona respectivă în aceeași zi.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
inghetata
masina
londra