Metro ar putea obține până la două miliarde de dolari din vânzarea operațiunilor din China

Metro ar putea obține până la două miliarde de dolari din vânzarea operațiunilor din China
scris 19 mar 2019

Retailerul german Metro AG a reluat procesul vânzării diviziei sale din China prin solicitarea de oferte, într-o tranzacție care ar putea evalua afacerea la 1,5 - 2 miliarde de dolari, au declarat pentru Reuters surse care au dorit să-și păstreze anonimatul.

Metro, care deține 95 de magazine în China, are 11.000 de angajați și active imobiliare în marile orașe, cum ar fi Beijing și Shanghai, vrea să vândă o participație majoritară în divizia sa chineză. Vânzarea face parte din planul global de reorganizare al Metro și vine pe fondul concurenței înregistrate pe piața de retail din China din partea companiilor care vând online, scrie Agerpres.

Piața locală de fashion e-commerce a atins 2,6 miliarde lei. Loc codaș la durata de viață a unui articol vestimentar CITEȘTE ȘI Piața locală de fashion e-commerce a atins 2,6 miliarde lei. Loc codaș la durata de viață a unui articol vestimentar

Printre potențialii licitatori se află Alibaba, Suning Holdings Group, Wumart Stores și Yonghui Superstores. Și firmele de private equity Hillhouse Capital Group și Bain Capital sunt de asemenea interesate, susțin sursele.

viewscnt
Afla mai multe despre
metro
china