Metro, primul retailer intrat în România, negociază vânzarea hipermarketurilor Real cu 5 investitori. Când va fi semnat acordul

Metro, primul retailer intrat în România, negociază vânzarea hipermarketurilor Real cu 5 investitori. Când va fi semnat acordul
scris 11 mar 2019

Metro, primul retailer care a intrat în România după Revoluție, prin rețeaua de magazine Metro Cash&Carry, poartă discuții cu cinci investitori interesați de preluarea diviziei de hipermarketuri Real, un acord în acest sens fiind preconizat în următoarele două luni.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Olaf Koch, directorul general al Metro, estimează că vânzarea ar putea fi semnată în aprilie sau mai.

Printre investitorii interesați de preluarea activelor Real se numără fondurile de private equity Cerberus și Lone Star, precum și grupul rival Kaufland, acesta din urmă, conform Reuters, vizând achiziția unor magazine individuale.

Startup-ul american Lime, evaluat la peste 10 miliarde de dolari, intră în România pe piața închirierii de trotinete electrice, având un parteneriat cu Uber. Concurentul Uber în România a intrat deja pe nișă CITEȘTE ȘI Startup-ul american Lime, evaluat la peste 10 miliarde de dolari, intră în România pe piața închirierii de trotinete electrice, având un parteneriat cu Uber. Concurentul Uber în România a intrat deja pe nișă

Metro a lansat procedurile pentru vânzarea lanțului de hipermarketuri Real în septembrie anul trecut. Grupul german a mai încercat în trecut să vândă divizia Real, care înregistrează pierderi, însă fără succes.

Rețeaua Real cuprinde 279 de hipermarketuri în Germania, având aproximativ 33.700 de angajați și vânzări anuale de peste 7 miliarde de euro.

Metro a fost primul retailer care a intrat în România după Revoluție, în 1996, prin rețeaua de magazine Metro Cash&Carry. Grupul a activat pe piața locală și prin intermediului hypermarketurilor Real, vândute ulterior rivalului francez Auchan și companiei Terazone Enterprises, înregistrată în Cipru.

Auchan a plătit 257 milioane euro pentru achiziția a 20 din cele 24 de hipermarketuri Real din România, într-o tranzacție de 1,1 miliarde euro, care a inclus și unitățile din Ucraina, Polonia și Rusia.

Ultimele patru hipermarketuri Real de pe piața locală au fost vândute la începutul anului 2018.

viewscnt
Afla mai multe despre
metro
real
hipermarketuri
vanzare
negocieri
olaf koch