Miele - amendă pentru produse care nu aveau traduse în limba română informațiile de utilizare

Miele - amendă pentru produse care nu aveau traduse în limba română informațiile de utilizare
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 dec 2022

Firma Miele din București a fost amendată de comisarii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) cu 52.000 de lei fiind găsite produse care nu aveau traduse în limba română informațiile de utilizare, iar acestea au fost oprite temporar de la vânzare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

ANPC a transmis, miercuri, printr-un comunicat de presă, că în urma unei reclamații care sesiza diverse nereguli la modul de comercializare al SC Miele Appliances SRL, Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor (CRPC) București-Ilfov a făcut un control la această societate.

Elon Musk anunță că va demisiona de la conducerea Twitter după ce va găsi un înlocuitor CITEȘTE ȘI Elon Musk anunță că va demisiona de la conducerea Twitter după ce va găsi un înlocuitor

“Ca urmare a verificărilor, comisarii CRPC București-Ilfov au constatat că se confirmă aspectele menționate în sesizare. Mai exact, informațiile de utilizare ale electrocasnicelor comercializate nu erau traduse în limba română, pe etichetele de produs, același lucru fiind valabil și în cazul accesoriilor pentru produse, a detergenților și soluțiilor de curățare a aparatelor. O altă abatere de la legislația în vigoare era faptul că oferta de vânzare cu preț redus, din cadrul magazinelor, afișa o valoare a procentului de discount mai mare decât suma reprezentând prețul redus”, a transmis ANPC.

În urma neregulilor găsite au fost date trei amenzi în valoare totală de 52.000 de lei, au fost oprite de la comercializare produsele cu abateri de etichetare, a fost interzisă punerea la dispoziție a articolelor electrocasnice care înregistrau deficiențe de informare a consumatorilor și a fost făcută propunere de emitere a deciziei de încetare a practicii incorecte, scrie News.ro.

viewscnt
Afla mai multe despre
miele
amenda