Mihail Fridman, al șaptelea cel mai bogat om din Rusia, cumpără retailerul britanic Holland & Barrett pentru 2,3 miliarde dolari

Mihail Fridman, al șaptelea cel mai bogat om din Rusia, cumpără retailerul britanic Holland & Barrett pentru 2,3 miliarde dolari
scris 26 iun 2017

Miliardarul rus Mihail Fridman, al șaptelea cel mai bogat om din Rusia, a ajuns la un acord pentru achiziția retailerului britanic Holland & Barrett, specializat în comercializarea de suplimente alimentare, vitamine și mâncare bio, în schimbul a 1,77 miliarde de lire sterline (2,26 miliarde dolari).

Fondul de investiții L1 Retail, deținut de Fridman, va cumpăra compania britanică de la fondul de private equity Carlyle Group și The Nature's Bounty, scrie Reuters.

Aceasta este prima achiziție a fondului controlat de oligarhul rus. Tranzacția va fi finalizată până în septembrie.

Investitorul activist Dan Loeb a acumulat o participație de 3,5 miliarde dolari la Nestle CITEȘTE ȘI Investitorul activist Dan Loeb a acumulat o participație de 3,5 miliarde dolari la Nestle

Potrivit Forbes, Fridman este al șaptelea cel mai bogat om din Rusia, cu o avere netă de 14,2 miliarde de dolari. În clasamentul global, Fridman ocupă locul 75.

Fondat în 1870, retailerul Holland & Barrett operează peste 1.300 de magazine în Marea Britanie și 15 alte țări, printre care Belgia, China, India, Spania, Suedia și Emiratele Arabe Unite.

Compania comercializează vitamine și minerale, suplimente alimentare, cosmetice și produse alimentare bio și organice, printre mărcile aflate în portofoliu numărându-se Bootea, Dr Organic, Good n Natural și Milaroma.

viewscnt
Afla mai multe despre
holland & barrett
mihail fridman
achizitie
l1 retail
suplimente alimentare