O investigație a Congresului SUA a descoperit ”niveluri periculoase de metale grele toxice” în anumite alimente pentru bebeluși

O investigație a Congresului SUA a descoperit ”niveluri periculoase de metale grele toxice” în anumite alimente pentru bebeluși
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 feb 2021

Investigatori ai Congresului Statelor Unite au descoperit ”niveluri periculoase de metale grele toxice” în anumite alimente pentru bebeluși, care pot provoca probleme neurologice, arată un raport al unei subcomisii de supraveghere din Camera Reprezentanților, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Comisia a analizat mâncarea pentru bebeluși fabricată de companiile Nurture, Hain Celestial Group, Beech-Nut Nutrition și Gerber, divizie a Nestle, potrivit comisiei, care a adăugat că este ”extrem de îngrijorată că Walmart, Campbell Soup  și Sprout Organic Foods au refuzat să coopereze în cadrul investigației, scrie News.ro.

eMAG Academy, școala care te învață ABC-ul online-ului. Top 10 cei mai studioși cursanți CITEȘTE ȘI eMAG Academy, școala care te învață ABC-ul online-ului. Top 10 cei mai studioși cursanți

Raportul afirmă că standardele interne ale companiilor ”permit un nivel ridicat periculos de metale grele toxice, că documentele au arătat că producătorii au vândut deseori mâncare care depășea nivelurile respective și cere autorităților de reglementare americane să stabilească niveluri maxime permise de metale grele toxice în mâncarea pentru bebeluși și testarea produselor finite pentru măsurarea metalelor grele, nu doar a ingredientelor.

Reprezentanta Raja Krishnamoorthi, o democrată care prezidează comisia care a publicat raportul, a declarat că a constatat că ”acești producători vând cu bună știință alimente pentru copii care conțin niveluri ridicate de metale grele toxice ... Este timpul să dezvoltăm standarde mult mai bune de dragul generațiilor viitoare”.

Creșterea puternică a Kindred Group în 2020, alimentată inclusiv de ascensiunea Unibet și Vlad Cazino în România CITEȘTE ȘI Creșterea puternică a Kindred Group în 2020, alimentată inclusiv de ascensiunea Unibet și Vlad Cazino în România

Un purtător de cuvânt al Administrației pentru Medicamente și Alimente (FDA) a declarat că analizează raportul.

Agenția a menționat că elementele toxice sunt prezente în mediu și intră în lanțul de alimente prin sol, apă sau aer. Deoarece acestea nu pot fi eliminate complet, obiectivul nostru este de a reduce expunerea la elemente toxice din alimente în cea mai mare măsură posibilă, a spus FDA.

Interviu: Ren Zhengfei după ceremonia de deschidere a Laboratorului de Inovație Minieră Inteligentă din Taiyuan CITEȘTE ȘI Interviu: Ren Zhengfei după ceremonia de deschidere a Laboratorului de Inovație Minieră Inteligentă din Taiyuan

Campbell a declarat într-un comunicay pe site-ul propriu că produsele sale sunt sigure și a menționat lipsa unui standard FDA actual pentru metalele grele din alimentele pentru copii. Compania a spus că a crezut că a fost ”un partener total” în cadrul investigației Congresului.

Walmart a arătat că a transmis informații comisiei în februarie 2020 și nu a mai primit întrebări. Compania solicită furnizorilor de produse sub marcă privată să respecte propriile specificații interne, ”ceea ce înseamnă pentru alimentele pentru bebeluși și copii mici că nivelurile trebuie să îndeplinească sau să scadă sub limitele stabilite de FDA”.

Hain Celestial, care produce Earth’s Best, a declarat că nu a văzut raportul și că nu a avut șansa să îl analizeze.

Un reprezentant Gerber a spus că elementele în cauză apar în mod natural în solul și apa în care sunt cultivate culturile și a adăugat că este nevoie de mai mulți pași pentru a minimiza prezența lor”.

INTERVIU Andrei Săvescu, despre premium în business CITEȘTE ȘI INTERVIU Andrei Săvescu, despre premium în business

Raportul este critic și în ceea ce privește administrația fostului președinte Donald Trump, afirmând că ”a ignorat o prezentare secretă a industriei către autoritățile de reglementare federale, care a dezvăluit riscuri crescute de metale grele toxice în alimentele pentru copii”.

Raportul afirmă că ”în 100% din alimentele pentru copii Hain testate, nivelurile de arsenic anorganic au fost mai mari în alimentele finite pentru copii decât estima compania că ar fi, pe baza testării individuale a ingredientelor”. Acesta arată că, în august 2019, FDA a primit o prezentare secretă de la Hain, care afirma că ”politicile corporative de a testa numai ingrediente, nu și produsele finite, subreprezintă nivelurile metalelor grele toxice din alimentele pentru copii”.

Raportul mai arată că FDA nu a luat nicio măsură nouă de răspuns.

”Până în prezent, alimentele pentru copii care conțin metale grele toxice nu poartă nicio etichetă sau avertisment pentru părinți. Producătorii sunt liberi să testeze numai ingrediente sau, pentru marea majoritate a alimentelor pentru copii, să nu efectueze deloc teste ”, se arată în raport.

Vodafone Kids Ski Challenge, Azuga, 12-13 Februarie 2021. Copiii noștri au nevoie de sport, aer liber si competiție CITEȘTE ȘI Vodafone Kids Ski Challenge, Azuga, 12-13 Februarie 2021. Copiii noștri au nevoie de sport, aer liber si competiție

FDA a declarat că arsenicul anorganic, plumbul, cadmiul și mercurul sunt periculoase, în special pentru sugari și copii, se menționează în raport. În luna august, FDA a finalizat recomandările către industrie, stabilind nivelul de acțiune la 100 de părți pe miliard de arsenic anorganic în cerealele din orez pentru sugari. "Recunoaștem că există mai multe lucruri de făcut, dar FDA își reiterează angajamentul ferm de a reduce în continuare expunerea consumatorilor la elemente toxice și alți contaminanți din alimente", a declarat FDA.

viewscnt
Afla mai multe despre
alimente
bebelusti
sua