Patronat: Încasările restaurantelor au înregistrat scăderi între 20% și 80% în urma crizei provocate de coronavirus

Patronat: Încasările restaurantelor au înregistrat scăderi între 20% și 80% în urma crizei provocate de coronavirus
scris 12 mar 2020

Încasările recente ale restaurantelor au înregistrat scăderi care variază între 20% și 80% din cauza lipsei clienților în contextul epidemiei de coronavirus, a declarat, miercuri, președintele Organizației Patronale a Hotelurilor și Restaurantelor din România (HORA), Daniel Mischie.

"La restaurante, din punct de vedere al afacerilor, încasările, depinde de la zonă la zonă, au evoluat cu minus între 20 și 80%, și sunt restaurante sau evenimente care se bazau pe turiști, restaurante sau evenimente care se bazau pe clădirile de birouri, restaurante sau evenimente care sunt în zonele de tranzit. Situația este deosebit de grea pentru operatori și gândul nostru este de a păstra forța de muncă fără a fi nevoiți să luăm măsuri în acest sens. (...) Există din păcate situații în care oamenii au luat măsuri de concediere a anumitor colegi", a declarat Daniel Mischie, potrivit Agerpres.

Lanțul de cafenele Meron - planuri de extindere CITEȘTE ȘI Lanțul de cafenele Meron - planuri de extindere

Președintele HORA a apreciat că în cazul creșterii numărului de îmbolnăviri, comenzile în restaurante vor continua să scadă.

Reprezentantul patronatelor din domeniul restaurantelor a cerut Guvernului transformarea unei părți a fondurilor europene în linii de credit accesibile pentru industria restaurantelor și a turismului.

Patronatele din turism și restaurante au transmis mai multe solicitări Guvernului pentru sprijinirea industriei.

viewscnt
Afla mai multe despre
hora
daniel mischie
restaurante