Piața Obor își va reduce suprafața cu 920 metri pătrați pentru lărgirea străzii unde se va deschide mallul Veranda

Piața Obor își va reduce suprafața cu 920 metri pătrați pentru lărgirea străzii unde se va deschide mallul Veranda
scris 2 apr 2016

Piața Obor își va reduce suprafața cu 920 metri pătrați pentru lărgirea străzii Ziduri Moși cu încă o bandă de circulație, având în vedere că zona se va aglomera și mai mult după inaugurarea mall-ului Veranda, preconizată în acest an.

Acționarii firmei Piața Obor Market & Complex Comercial, respectiv Practic SA (97,5%), controlată de Radu Dimofte, și Băneasa Investments (0,5%), controlată de Puiu Popoviciu, au aprobat reducerea suprafeței totale de 30.690,22 metri pătrați, aferente contractului de parteneriat public privat, cu 920 metri pătrați, teren necesar autorității publice în vederea supralărgirii străzii Ziduri Moși cu încă o bandă de circulație.

În acest sens, firma împreună cu Consiliul Local Sector 2 și Administrația Piețelor Sector 2 vor negocia termenii și condițiile privind încheierea actului adițional la Contractul de parteneriat public privat, arată o hotărâre a acționarilor Piața Obor Market & Complex Comercial.

EXCLUSIV Aproape 900 de români răniți grav de mașini \ CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Aproape 900 de români răniți grav de mașini "fantomă". Numărul accidentelor provocate de șoferi fără RCA, dublu față de 2010

În același timp, acționarii au aprobat un raport de evaluare a dreptului de uzufruct aparținând Piața Obor Market & Complex Comercial asupra unor imobile la o valoare de piață de 52,25 milioane lei, fără TVA, și a unui raport de stabilire a valorii de impozitare a clădirii Piața Obor din str. Ziduri Moși nr. 4 la 47,19 milioane lei, fără TVA. Clădirea Piața Obor are o suprafață de 22.700 metri pătrați.

Centrul comercial Veranda este dezvoltat de firma Veranda Obor, deținută la rândul ei de Prodplast Imobiliare. Florin Pogonaru și fiul său controlează direct și indirect compania Prodplast Imobiliare.

Veranda Obor, situat în str. Ziduri Moși nr. 23, sectorul 2, va avea o suprafață închiriabilă de aproximativ 26.200 metri pătrați, investiția fiind estimată la 60 de milioane de euro. Mall-ul este închiriat în proporție de 70%, iar în afară de Carrefour, anunțat încă de la la lansarea proiectului, printre retailerii care au închiriat spații se numără H&M, CCC și Deichman.

Guccifer, hackerul român care a expus mailurile neconvenționale primite de Hillary Clinton, a apărut în fața unui tribunal federal SUA CITEȘTE ȘI Guccifer, hackerul român care a expus mailurile neconvenționale primite de Hillary Clinton, a apărut în fața unui tribunal federal SUA

Anul trecut, Piața Obor Market & Complex Comercial a obținut un profit net de 12 milioane lei, din care vor fi acordate dividende de 4,52 milioane lei și vor fi acoperite pierderi din anii precedenți, în sumă de 2,78 milioane lei.

Pentru acest an, firma și-a bugetat o cifră de afaceri de 14 milioane lei și un profit net de 4,75 milioane lei.

Dimofte este cel mai mare acționar al Practic București, cu o participație directă de 48,47% din capital. Practic SA este unul dintre cei mai mari proprietari de imobile din București, unde deține 5 hectare de spații comerciale și birouri.

viewscnt
Afla mai multe despre
piața obor
suprafață
reducere
ziduri moși
lărgire
veranda