Policolor își mută fabrica, conducerea susține că nu vinde compania

Policolor își mută fabrica, conducerea susține că nu vinde compania
Ana Iliescu
Ana Iliescu
scris 10 oct 2018

Producătorul de lacuri și vopsele Policolor-Orgachim, fosta Întreprindere de Lacuri și Vopsele București, își mută fabrica în vestul Bucureștiului, pe Bulevardul Timișoara, urmând ca producția să înceapă în aprilie 2019, reprezentanții companiei susținând totodată că nu există planuri pentru vânzarea companiei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

„Planurile noastre sunt să finalizăm lucrările de construire a fabricii, să dăm drumul fabricii și să mărim capacitatea de producție cu 130%. Este exclusă vânzarea companiei. Finanțatorii au investit foarte mult în construirea noii fabrici și nu există planuri de vânzare”, a spus David Jordan, CEO al grupului Policolor-Orgachim.

Noua fabrică va începe producția în aprilie anul viitor, iar compania intenționează să mărească capacitatea de producție cu 130%, de la 11.000 de tone pe an în prezent până la 26.000 de tone pe an în 2019.

Grupul Policolor-Orgachim are un nou director de marketing, fost la ABB și Pepsi CITEȘTE ȘI Grupul Policolor-Orgachim are un nou director de marketing, fost la ABB și Pepsi

Conform informațiilor furnizate de CEO, fabrica actuală a Policolor, din zona Theodor Pallady, va opri producția în luna decembrie a acestui an, iar până în aprilie, când va funcționa noua fabrică, vor fi transferate o parte din echipamente.

„O parte din echipamentele din vechea fabrică vor fi transferate la noua fabrică, iar o parte vor fi transferate la fabrica din Ruse pentru a consolida și a pune accent pe anumite categorii de produse. În România, produsele sunt pe bază de apă, în timp ce în Bulgaria produsele sunt pe bază de solvent, diferă formulele”, a specificat CEO-ul.

Valoarea investiției se ridică la 5,4 milioane euro, dintre care 3,1 milioane euro au fost investite în dotarea fabricii cu echipamente noi, performante și în lucrările de construcții a fabricii.

FOTO IKEA lansează în România o colecție pentru persoanele cu animale de companie CITEȘTE ȘI FOTO IKEA lansează în România o colecție pentru persoanele cu animale de companie

În luna iunie, Policolor anunța că începe construcția unei noi fabrici în Capitală, pe un teren de 2,5 hectare în vestul Bucureștiului, pe bulevardul Timișoara, lucrările fiind estimate atunci să fie încheiate în aprilie anul viitor, moment din care producția va putea începe.

În noua unitate vor fi produse vopsele, tencuieli, emailuri, lacuri, precum și produse conexe acestora (grunduri, amorse etc.).

A fost proiectat și un depozit nou, desfășurat pe o suprafață de 5.000 de metri pătrați.

La începutul anului a fost stabilit că pachetul majoritar de acțiuni al companiei va fi deținut de Fondul de investiții RC2, controlat de omul de afaceri Ion Florescu, în urma unei operațiuni prin care va cumpăra titluri la alte două fonduri, Romanian Reconstruction (RC) Limited, fondat tot de el, și Romanian Investment Fund, înregistrate în Cipru.

Tranzacția a fost evaluată la 3,3 milioane euro.

Strategia lui Omer Susli: După ce a vândut Praktiker, revine luna viitoare pe piața din România cu un nou lanṭ de magazine Home & Deco, începând cu orașe în care ...sunt închise centrele Praktiker CITEȘTE ȘI Strategia lui Omer Susli: După ce a vândut Praktiker, revine luna viitoare pe piața din România cu un nou lanṭ de magazine Home & Deco, începând cu orașe în care ...sunt închise centrele Praktiker

Operațiunea vizată era următoarea: RC2, care deținea atunci pe numele său 40% din Policolor, cumpăra 22% din acțiunile Fondului Reconstruction Capital (RC) și 10% din acțiunile Fondului Român de Investiții (RIF), de asemenea acționar ai Policolor, și își urca, astfel, participația de la 40% la 55,36%.

Prin acestă cumpărare de acțiuni, RC2 devenea acționar principal în Policolor, astfel încât să fie decident în implementarea strategiilor de dezvoltare ale companiei și, într-un eventual proces de exit, ținând cont de investițiile făcute de RC2 în companie de până acum.

Omul de afaceri Ion Florescu a precizat atunci pentru Profit.ro că operațiunea este efectuată pentru un control mai bun al procesului investițional, la acest moment el având puține acțiuni în fondul Reconstruction Capital (RC), de la care cumpără acțiuni.

"Nu există la acest moment o ofertă concretă de exit. Operațiunea este efectuată pentru un control mai bun al procesului investițional", a adăugat Florescu.

Noua direcție de investiții a RC2 este: doar în active românești, cu orientare spre zona de real estate din România.

În prezent, din grupul Policolor mai fac parte producătorul de rășini Orgachim Resins și producătorul de anhidride Ruse Chemicals.

Anul trecut, grupul Policolor a avut o cifră de afaceri de 65 milioane euro, urmând să atingă pragul de 72 milioane de euro până la sfârșitul anului.

Vânzările producătorului de lacuri și vopsele Policolor-Orgachim au crescut cu 3,9% în 2016, până la 59,14 milioane euro, însă s-au situat sub nivelul bugetat, de aproape 65 milioane euro, din cauza veniturilor sub așteptări înregistrate de diviziile de rășini și vopsele auto.

Grupul, care operează două mari unități de producție - Policolor România și Orgachim Bulgaria – a obținut un profit recurent înainte de taxe, dobânzi, depreciere și amortizare (EBITDA) de 1,4 milioane euro, în scădere de la 2,1 milioane euro în anul anterior.

Pe lângă acțiunile la Policolor, RC2 mai deține în România o participație de 63% la Mamaia Resort Hotels, proprietarul și operatorul complexului hotelier Zenith Top Country Line din Mamaia, singurul hotel de pe litoralul românesc afiliat unui grup hotelier internațional, precum și un pachet de 93% din acțiunile recuperatorului de creanțe Top Factoring.

În București, în 2016, cea mai mare tranzacție a fost vânzarea platformei Policolor – 14 hectare – pentru aproximativ 22 mililoane euro, în scopul dezvoltării unui proiect mixt retail și rezidențial.

viewscnt
Afla mai multe despre
policolor
fabrica
vopsele
lacuri
david jordan