Președintele Trump amenință cu retragerea SUA din Organizația Mondială a Comerțului

Președintele Trump amenință cu retragerea SUA din Organizația Mondială a Comerțului
Profit.ro
Profit.ro
scris 31 aug 2018

Președintele american, Donald Trump, a amenințat că va retrage SUA din Organizația Mondială a Comerțului (OMC), dacă Statele Unite nu vor fi tratate mai bine, scrie Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

„Dacă nu se vor schimba, m-aș retrage din OMC”, a declarat Trump joi într-un interviu acordat Bloomberg News. El a adăugat că acordul care stă la baza organizației este „cea mai proastă înțelegere făcută vreodată”, scrie News.ro.

Trump a declarat anterior că SUA se află într-un mare dezavantaj pentru că este tratată „foarte prost” de către OMC de mulți ani și că organizația trebuie „să se schimbe”.

GRAFIC Inflația și intensificarea consumului ridică piața bunurilor de larg consum CITEȘTE ȘI GRAFIC Inflația și intensificarea consumului ridică piața bunurilor de larg consum

În timpul interviului din Biroul Oval, Trump a afirmat că la OMC, „foarte rar am câștigat un proces, în afară de anul trecut”.

„În ultimul an, am început să câștigăm mult. Știți de ce? Pentru că ei știu că dacă nu câștigăm, am plecat”, a precizat el.

Consilierul pentru comerț de la Casa Albă, Robert Lighthizer, a declarat că a fost o greșeală intrarea Chinei în OMC în 2001. El a cerut ca SUA să aibă o abordare mai agresivă față de OMC, argumentând că organizația nu este capabilă să gestioneze o economie necomercială precum cea a Chinei.

viewscnt
Afla mai multe despre
donald trump
omc
comert