Prețurile mondiale la alimente, la cel mai ridicat nivel din ultimii cinci ani

Prețurile mondiale la alimente, la cel mai ridicat nivel din ultimii cinci ani
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 ian 2020

Prețurile mondiale la alimente au crescut în decembrie, pentru a treia lună consecutiv, atingând cea mai ridicată valoare din ultimii cinci ani, ca urmare a najorării puternice a prețurilor la uleiurilor vegetale, zahăr și lactate, precum și a relansării prețurilor la cereale, a informat joi, Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO), transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

FAO publică lunar propriul său Food Price Index, care măsoară modificările de prețuri înregistrate la un coș de alimente format din cereale, uleiuri vegetale, lactate, carne și zahăr. În luna decembrie 2019, acest indice a urcat cu 2,5% comparativ cu luna noiembrie, până la 181,7 puncte, cea mai ridicată valoare de după luna decembrie 2014, scrie Agerpres.

Comisia Europeană anunță noi norme care sporesc protecția consumatorilor. Vânzătorii nu vor putea să promoveze în mod fals reduceri de preț, iar recenziile false pe piețele online vor fi interzise CITEȘTE ȘI Comisia Europeană anunță noi norme care sporesc protecția consumatorilor. Vânzătorii nu vor putea să promoveze în mod fals reduceri de preț, iar recenziile false pe piețele online vor fi interzise

Pe ansamblul anului trecut, indicele prețului produselor alimentar calculat de FAO a înregistrat o valoare medie de 171,5 puncte, cu 1,8% mai mare decât în 2018 dar, cu toate acestea, cu 25% sub maximul istoric de 230 de puncte înregistrat pe ansamblul anului 2011.

Organizația a subliniat că în luna decembrie 2019 indicele care măsoară prețul uleiurilor vegetale a crescut cu 9,4% față de luna noiembrie, ceea ce înseamnă că a crescut pentru a șasea lună consecutiv. Și în decembrie 2019 creșterea prețului uleiurilor vegetale a fost influențată de aprecierea prețurilor la ulei de palmier, ca urmare a cererii solide și a îngrijorărilor cu privire la livrările limitate.

De asemenea, indicele care măsoară prețul la zahăr a înregistrat un salt de 4,8% în decembrie comparativ cu noiembrie

viewscnt
Afla mai multe despre
preturi
alimente