Producătorii de șampanie din Franța vor mai puțini struguri

Producătorii de șampanie din Franța vor mai puțini struguri
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 aug 2020

Producătorii de șampanie din Franța au ajuns la un acord de ultimul moment cu viticultorii pentru a reduce cantitatea de struguri pe care o vor recolta în acest an, în încercarea de a-și reveni după colapsul vânzărilor provocat de criza coronavirusului, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În condițiile în care recoltatul strugurilor a început deja încă de luni, mai devreme decât de obicei din cauza vremii secetoase din acest an, producătorii de șampanie au ajuns la un acord privind diminuarea cantități de struguri care va fi recoltată în 2020, până la 8.000 de kilograme pe hectar, o scădere de aproape 22% de la 10.200 de kilograme pe hectar în 2019, arată Agerpres.

Pandemia Covid-19 transformă comerțul. Achizițiile online vor cunoaște o creștere fără precedent CITEȘTE ȘI Pandemia Covid-19 transformă comerțul. Achizițiile online vor cunoaște o creștere fără precedent

Marii producători de șampanie au făcut presiuni asupra viticultorilor pentru a recolta semnificativ mai puțini struguri, în ideea de a evita o saturație a pieței și a susține prețurile. În schimb, viticultorii au susținut o reducere mai modestă în ideea de a profita de recolta promițătoare de struguri din 2020.

Pentru acest an este estimat că până la 100 milioane de sticle de șampanie vor rămâne nevândute, ceea ce înseamnă o diminuare a cifrei de afaceri cu 1,7 miliarde de euro. 

viewscnt
Afla mai multe despre
franta
sampanie