Puratos Group, prezent și în România cu brandul Pâinea Bunicii, a cumpărat Diamant, unul dintre cei mai mari producători de ingrediente de brutărie din Austria

Puratos Group, prezent și în România cu brandul Pâinea Bunicii, a cumpărat Diamant, unul dintre cei mai mari producători de ingrediente de brutărie din Austria
scris 11 mai 2017

Puratos Group, unul din cei mai importanți producători de ingrediente pentru brutărie, patiserie și ciocolată  la nivel global, cu sediul lângă Bruxelles, prezent în România din 2006, cu branduri precum Pâinea Bunicii, a cumpărat compania Diamant, unul dintre cei mai mari producători de ingrediente de brutărie din Austria.

Diamant este activ pe piețele din Polonia, Cehia, precum și în alte piețe din Europa centrală și de est. 

”Prin această achiziție vom reuși să ne creștem prezența pe piața din Austria și să ne consolidăm poziția pe alte piețe din Europa centrală și de est. Echipa de oameni cu experiență, facilitățile și capabilitățile de producție cu tradiție în Austria, precum și cunoștințele puternice de piață de la Diamant, ne vor permite să ne creștem penetrarea și vânzările în acestă regiune”, declară Daniel Malcorps CEO Puratos.

FOTO Lanțul francez de brutării \ CITEȘTE ȘI FOTO Lanțul francez de brutării "Le Grenier à Pain", în România o afacere de familie, atacă centrul Bucureștiului, deschizând prima brutărie de pe Magheru după 1990

”Preluarea Diamant ne oferă posibilitatea să ne dublăm cifra de afaceri în Polonia și în Cehia. Vom putea fi mai aproape de clienții noști brutari, patiseri și ciocolatieri și să îi susținem în dezvoltare printr-o prezență pe piață consolidată și servicii excelente, inclusiv cele de dezvoltare și cercetare disponibile și în sediul Diamant din Wels. În Polonia și Cehia, vom putea extinde gama de produse pe care le comercializăm precum și serviciile pe care le oferim prin sinergia dintre Diamant și Puratos. În ceea ce privește România, brand-ul Diamant va continua să fie prezent pe piață și produsele vor fi distribuite în continuare de partenerul său local, independent de Puratos Prod, subsidiara Puratos Group”, precizează Piet Sanders, Directorul pentru Nord & Estul Europei.

Puratos este un grup internațional care oferă o serie de produse inovative și experiență în aplicații finite pentru clienții artizani, industriali, lanțuri de magazine sau locații de tip HORECA din sectorul brutăriei, patiseriei și ciocolateriei. Cu sediul în jurul Bruxelles-ului, Belgia, compania Puratos a fost fondată în 1919 și a avut în 2016 o cifră de afaceri de 1.6 miliarde de euro. Având facilități de producție extinse în toată lumea, reușim să fim parteneri de încredere în inovație la nivel global, oferind clienților noștri ingrediente calitative și nutritive, adaptate și comunităților locale. La nivel global există 7200 de angajați în cele 68 de subsidiare, iar produsele și serviciile se găsesc în peste 100 de țări.

Puratos Romania, subsidiară a Puratos Group, a fost înființată în România din anul 2006. A înregistrat o cifră de afaceri de aproximativ 28.7 milioane euro în 2016, în creștere cu 10% față de 2015 raportând un profit net în creștere cu 5%. Compania are o unitate de producție locală și pune la dispoziția clienților săi două centre de inovație în București și Cluj-Napoca, pentru a testa produse și ingrediente inovatoare.

viewscnt
Afla mai multe despre
puratos
diamant