România a exportat în pimele cinci luni preparate din carne și pește în valoare de 75,4 milioane lei

România a exportat în pimele cinci luni preparate din carne și pește în valoare de 75,4 milioane lei
scris 27 aug 2020

Exporturile României de preparate din carne și pește au totalizat, în primele cinci luni ale anului, 75,4 milioane de euro, fiind cu 1,4% mai mari comparativ cu cele din perioada similară din 2019, conform datelor centralizate de Institutul Național de Statistică.

Importurile s-au cifrat la 103,1 milioane de euro, cu 12,5% peste cele din perioada ianuarie-mai 2019, rezultând astfel un deficit de 27,7 milioane de euro, scrie Agerpres.

ULTIMA ORĂ Guvernul permite redeschiderea restaurantelor în interior de la 1 septembrie, dar în anumite condiții. Sunt avantajate hotelurile CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Guvernul permite redeschiderea restaurantelor în interior de la 1 septembrie, dar în anumite condiții. Sunt avantajate hotelurile

Exporturile de preparate din carne și pește în țările Uniunii Europene au fost în perioada menționată de 56,5 milioane de euro, cele mai mari valori fiind înregistrate pe relația cu Germania (11 milioane de euro), Franța (9,9 milioane de euro) și Italia (8,6 milioane de euro).

Importurile din UE au fost de 93,6 milioane de euro, în top situându-se Germania (25,2 milioane de euro), Polonia (19,7 milioane de euro) și Italia (11,1 milioane de euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
peste
carne
ins
export