România și Polonia, cele mai mici prețuri la carne din Uniunea Europeană în 2018

România și Polonia, cele mai mici prețuri la carne din Uniunea Europeană în 2018
scris 27 aug 2019

Cele mai mici prețuri la carne din Uniunea Europeană (UE) în anul 2018 se înregistrau în România și Polonia, ambele cu 37 de procente sub media UE, arată datele publicate marți de Eurostat.

Alte state membre cu prețuri scăzute la carne sunt Bulgaria (36% sub media UE), Lituania (29%) și Ungaria (25%), scrie Agerpres.

Noi nereguli pe litoral. Un bufet de pe litoral a fost închis, unui fast-food i-a fost suspendată activitatea, iar 24 de unități au fost amendate CITEȘTE ȘI Noi nereguli pe litoral. Un bufet de pe litoral a fost închis, unui fast-food i-a fost suspendată activitatea, iar 24 de unități au fost amendate

În contrast, cele mai mari prețuri la carne din UE se înregistrau în Austria, cu 46% peste prețul mediu din UE, Luxemburg (42%), Franța (31%) și Belgia (26%).

Comparativ, în anul 2017, România a înregistrat al treilea cel mai scăzut nivel al prețurilor cărnii din Uniunea Europeană, cu 40,8% sub media Uniunii Europene. 

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
carne
pret