Românii produc cele mai puține deșeuri municipale din Uniunea Europeană, dar sunt pe ultimul loc când vine vorba de reciclare

Românii produc cele mai puține deșeuri municipale din Uniunea Europeană, dar sunt pe ultimul loc când vine vorba de reciclare
scris 23 ian 2019

O persoană din Uniunea Europeană a produs, în medie, o cantitate de 487 kilograme de deșeuri municipale în anul 2017, cele mai bune performanțe la acest capitol fiind înregistrate de România, cu 272 kilograme de deșeuri municipale/locuitor, arată datele publicate miercuri de Eurostat.

În schimb, în 5 state membre ale UE au fost produse peste 600 de kilograme de deșeuri municipale per persoană, respectiv Danemarca (781 kilograme/persoană), Cipru (637 kg/persoană), Germania (633 kg/persoană), Luxemburg (607 kg/persoană) și Malta (604 kg/persoană), scrie Agerpres.

De asemenea, datele Eurostat arată că, în anul 2017, în Uniunea Europeană, 30% din deșeuri au fost reciclate, 17% au fost tratate prin compostare, 28% au fost incinerate și 24% au fost depozitate în gropi de gunoi.

Ikea schimbă strategia: deschide primul său magazin din centrul unui oraș CITEȘTE ȘI Ikea schimbă strategia: deschide primul său magazin din centrul unui oraș

România se află pe ultimul loc în UE când vine vorba de reciclarea deșeurilor, cu doar 20 de kilograme pe cap de locuitor, față de o medie de 144 kilograme per capita în UE.
 

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
deseuei
eurostat