Românii - sub media UE când vine vorba de consumul de băuturi răcoritoare care conțin zahăr

Românii - sub media UE când vine vorba de consumul de băuturi răcoritoare care conțin zahăr
scris 27 iul 2021

Aproximativ 9% din populația cu vârstă de peste 15 ani a UE a consumat zilnic băuturi răcoritoare care conțin zahăr în anul 2019, însă statele membre cu cea mai mică pondere a populației care consumă zilnic astfel de băuturi sunt Estonia (2%), urmată de Lituania, Finlanda, Letonia și România (toate cu aproximativ 3%), arată datele publicate de Eurostat.

La polul opus, ponderea persoanelor de peste 15 ani care zilnic beau băuturi răcoritoare care conțin zahăr este cea mai mare în Belgia (20%), urmată de Malta, Germania, Ungaria, Polonia și Bulgaria (toate cu aproximativ 12%), scrie Agerpres.

Claim Expert Services SRL under new management since 1. July 2021 CITEȘTE ȘI Claim Expert Services SRL under new management since 1. July 2021

În Uniunea Europeană, 9% din persoanele cu vârsta de cel puțin 15 ani au declarat că beau zilnic băuturi răcoritoare care conțin zahăr, în timp ce 6% declară că beau astfel de băuturi de 4-6 ori pe săptămână și 19% de 1-3 ori pe săptămână.

Consumul zilnic de băuturi răcoritoare care conțin zahăr este mai răspândit în rândul bărbaților decât în rândul femeilor (12% pentru bărbați față de 7% din femei). În plus, odată cu creșterea vârstei scade frecvența consumului de astfel de băuturi. Cea mai mare pondere a persoanelor care consumă zilnic băuturi răcoritoare care conțin zahăr se înregistrează în rândul grupei de vârstă 15-24 de ani (14%), în timp ce în rândul grupei de vârstă 65-74 de ani și peste 75 de ani ponderea persoanelor care consumă zilnic băuturi răcoritoare care conțin zahăr este cea mai mică (aproximativ 5%).

viewscnt
Afla mai multe despre
suc
zahar