Sycamore Partners cumpără furnizorul de produse de birotică Staples, pentru 6,9 miliarde dolari

Sycamore Partners cumpără furnizorul de produse de birotică Staples, pentru 6,9 miliarde dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 iun 2017

Sycamore Partners a convenit preluarea furnizorului de produse de birotică Staples, pentru 6,9 miliarde de dolari, o achiziție rară făcută în acest an de un fond de investiții în sectorul de retail american, care este afectat de popularitatea cumpărăturilor pe Internet, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Fondurile de investiții s-au abținut în ultimii doi ani să facă achiziții de retaileri americani finanțate prin imprumuturi, din cauza unui val de falimente din sector, care a inclus Sports Authority, Rue21, Gymboree și BCBG Max Azria, scrie News.ro

Preluarea Staples de către Sycamore arată că unele fonduri de investiții fac diferența între retailerii de modă din mall-uri, vulnerabili la schimbarea gustului cupărătorilor, și retailerii de nișă cu fluxuri mari de capital, cum este Staples.

Blogul Biziday.ro a devenit Moise.ro, pentru separarea opiniilor de știri CITEȘTE ȘI Blogul Biziday.ro a devenit Moise.ro, pentru separarea opiniilor de știri

Preluarea arată că Sycamore, specializată în tranzacții în sectorul de retail, vrea să își asume riscul scăderii vânzărilor în magazine ale Staples datorită potențialului diviziei de livrări, care aprovizionează direct companiile.

Staples, din Framingham, Massachusetts, vinde produse precum hârtie, pixuri și capsatoare, are 1.255 de magazine în Statele Unite și 304 în Canada. Anterior, Staples a încercat să fuzioneze cu Office Depot, dar tranzacția a fost respinsă anul trecut de un judecător federal din motive legate de concurență.

În 2016, Staples a generat un flux de capital liber de 889 de milioane de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
sycamore partners
staples