Tranzacție: Un pachet de 35% din acțiunile lanțului de cafenele 5 To Go - preluat de un fond de investiții creat împreună cu Sacha Dragic, proprietarul SuperBet

Tranzacție: Un pachet de 35% din acțiunile lanțului de cafenele 5 To Go - preluat de un fond de investiții creat împreună cu Sacha Dragic, proprietarul SuperBet
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 dec 2019

Un pachet de 35% din acțiunile lanțului de cafenele 5 To Go, fondat de Radu Savopol și Lucian Bădilă, a fost preluat de fondul de investiții Mozaik Investments, cu o finanțare de minimum 1 milion de euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Povestea 5 to Go a fost prezentată de Radu Savopol la Profit TV și poate fi văzută AICI. Anul trecut, Profit.ro a premiat 5 To Go pentru un business de succes deschis și construit pe stradă.

Mozaik Investments, rebranduit și cu manageri operând pe piață de 20 de ani, are birouri în București, Viena și Bratislava. În România, fondul a mai investit în SuperBet, în 2010, cu un exit parțial anul trecut către Blackstone. De asemenea, fondul a mai investit în România în Steiger Brewery și DAS.

Mozaik Investments este fostul HKD Partners, creat de Roland Haas și Juraj Koman (managerii fondului HKK) împreună cu Sacha Dragic, proprietarul SuperBet.

Finanțarea minimă pe care o asigură este de 1 milion euro pentru un interval de 3-7 ani.

În vară, lanțul a deschis, în franciză, a 19-a unitate.

La finalul anului 2018, 5 to go număra 100 de locații și atingea o cifră de afaceri de 5,5 milioane de euro. În prezent are circa 150 de spații și afaceri de peste 8 milioane euro. Pentru 2020, 5 to go vizează o cifră de afaceri de peste 12 milioane euro și 100 de noi cafenele.

FOTO A fost introdusă plata cu cardul la piață CITEȘTE ȘI FOTO A fost introdusă plata cu cardul la piață

5 to go a fost lansat în anul 2015, odată cu deschiderea primei cafenele în apropiere de Piața Lahovari. Patru ani mai târziu, 5 to go depășește 100 de cafenele deschise în 12 orașe din țară și devine cel mai mare lanț de cafenele din Europa de Est, dar și cea mai accesată franciză din România.

viewscnt
Afla mai multe despre
5 to go
cafenea