Un important retailer online din China vrea să construiască drone care pot transporta mărfuri de peste o tonă. Și Amazon și UPS experimentează livrarea mărfurilor cu drone

Un important retailer online din China vrea să construiască drone care pot transporta mărfuri de peste o tonă. Și Amazon și UPS experimentează livrarea mărfurilor cu drone
scris 22 mai 2017

JD.com, unul dintre cei mai mari retaileri online din China, a anunțat că lucrează la dezvoltarea unor drone capabile să transporte mărfuri cu o greutate mai mare de o tonă, informează Bloomberg și Wall Street Journal.

JD.com este cel mai mare retailer online din China în funcție de venturi. În funcție de capitalizarea de piață și profitabilitate, topul este condus de Alibaba.

JD, cu sediul în Beijing, a realizat primele transporturi de marfuri cu drone în noiembrie și are în prezent o flotă de 30 de drone cu care efectuează livrări în zone rurale, însă greutatea transportată nu este foarte mare.

În colaborare cu provincia chineză Shaanxi, retailerul va dezvolta o rețea de livrări cu drone extinsă pe 300 de km, care va include sute de rute. Totodată, compania va înființa și un centru de cercetare.

 “JD.com va fi prima companie din lume care va testa livrări cu drone la un asemenea nivel, a spus Wang Zhenhui, CEO la JD Logistics.

VIDEO Amazon realizează prima livrare folosind o dronă CITEȘTE ȘI VIDEO Amazon realizează prima livrare folosind o dronă

Și alte companii la nivel mondial, printre care Amazon și UPS, experimentează livrarea mărfurilor cu ajutorul dronelor, dar extinderea acestui tip de livrări este dificilă, inclusiv din cauza riscurilor, a infrastructurii și a restricțiilor legale. Livrările cu drone sunt mai ușor de realizat în zonele rurale, unde există spațiu de aterizare și obstacole mai puține. Pentru companii, livrările cu drone în zonele rurale ar reduce costuri și ar permite expedierea produselor în zone izolate, unde accesul este mai dificil.

Livrarea mărfurilor de o greutatea atât de mare cum plănuiește JD este mai riscantă decât livrarea de produse ușoare, atât în ceea ce privește siguranța altor mijloace de transport aerian și evitarea posibilelor obstacole,  cât și riscul de prăbușire.

viewscnt
Afla mai multe despre
drone
livrari
amazon
jd
jd.com
alibaba
china
transport
logistica