USTR propune tarife vamale suplimentare pentru importuri de bunuri din UE în valoare de patru miliarde de dolari

USTR propune tarife vamale suplimentare pentru importuri de bunuri din UE în valoare de patru miliarde de dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 iul 2019

La doar câteva zile după ce s-a ajuns la un armistițiu în războiul comercial dintre SUA și China, autoritățile de la Washington au sporit luni presiunile asupra Europei în disputa îndelungată privind subvențiile din industria aeronautică, amenințând cu tarife vamale suplimentare pentru importuri de bunuri din UE în valoare de patru miliarde de dolari, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În aprilie, biroul lui Robert Lighthizer, reprezentantului Special pentru Comerț (USTR) al președintelui american, a publicat o listă de produse europene care ar putea face obiectul unor tarife vamale suplimentare pentru ceea ce Washingtonul consideră a fi subvenții legale acordate de Uniunea Europeană pentru constructorul de avioane Airbus. Pe lista de produse USTR se află atât aeronave comerciale sau subansamble ale acestora cât și produse lactate și vinuri, scrie Agerpres.

FOTO Primele detalii ale celui mai mare proiect imobiliar gândit de Ion Țiriac CITEȘTE ȘI FOTO Primele detalii ale celui mai mare proiect imobiliar gândit de Ion Țiriac

Luni seara, USTR a dat publicității o listă cu noi produse europene care ar putea face obiectul unor tarife vamale suplimentare, inclusiv măsline, brânză italiană și whisky scoțian, pe lângă bunurile în valoare de peste 21 de miliarde de dolari anunțate în aprilie.

viewscnt
Afla mai multe despre
taxe
ustr