Vânzările cu amănuntul din Marea Britanie au înregistrat în T1 cel mai mare declin din ultimii șapte ani

Vânzările cu amănuntul din Marea Britanie au înregistrat în T1 cel mai mare declin din ultimii șapte ani
scris 21 apr 2017

Vânzările cu amănuntul din Marea Britanie au înregistrat în primul trimestru un declin de 1,4% față de trimestrul precedent, cel mai mare după 2010, din cauza impactului inflației asupra consumatorilor, transmite Bloomberg.

În martie, vânzările au scăzut cu 1,8%, fiind cu mult peste declinul de 0,5% anticipat de analiști, potrivit datelor publicate vineri de Biroul Național de Statistică.

Datele sunt semnal negativ pentru economia britanică, puternic dependentă de cheltuielile de consum, scrie News.ro.

Creșterea economică a încetinit aproape sigur în primele trei luni ale anului, iar tendința va continua în acest an, punând presiune pe Banca Angliei să mențină dobânzile la un nivel scăzut record.

Ultima oară când vânzările au scăzut pe ansamblul unui trimestru a fost în 2013.

Mai este loc de restaurante pentru corporatiști. Peste 72% dintre cei care lucrează în birouri își iau mâncare de acasă CITEȘTE ȘI Mai este loc de restaurante pentru corporatiști. Peste 72% dintre cei care lucrează în birouri își iau mâncare de acasă

Încetinirea consmului pare să fie consecința creșterii prețurilor în mai multe sectoare, a explicat statisticianul Kate Davies.

Incertitudinile politice continuă, după ce premierul Theresa May a convocat în această săptămână alegeri generale anticipate, pentru luna iuniepentru a-și consolida poziția în negocierile cu UE pentru Brexit.

Vânzările de alimente au scăzut cu 0,5%, cele de îmbrăcăminte și încălțăminte cu 0,9%, iar cele de produse destinate locuinței au stagnat.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
vanzarile cu amanuntul