Vânzările Miele au crescut anul trecut cu 6,4% la nivel global, la 3,7 miliarde de euro

Vânzările Miele au crescut anul trecut cu 6,4% la nivel global, la 3,7 miliarde de euro
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 aug 2016

Vânzările producătorului german de electrocasnice de lux Miele au crescut, în anul fiscal 2015/2016, la 3,71 miliarde de euro, cu 6,4% mai mult față de anul precedent, anunță compania, care a ajuns la un număr record de angajați, de peste 18.000.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Creșterea numărului angajaților Miele înregistrată anul trecut, de 3,5% comparative cu anul precedent, ”s-a datorat filialelor Miele din SUA, Canada, Australia, Danemarca, Marea Britanie și Spania, în condițiile în care personalul din departamentele de vânzări și servicii a trebuit să fie suplimentat ca răspuns la creșterea cifrei de afaceri și a vânzărilor”, potrivit sursei citate.

Grupul Miele a avut investiții în valoare de 184 de milioane de euro, cu 23% mai mari față de anul fiscal 2014/2015, scrie News.ro.

“Creșterea actuală a cifrei de afaceri a fost organică, nu s-a datorat achiziției unor alți producători sau mărci și nici vreunei infuzii de capital de la terțe părți. La fel ca în anul precedent, vânzările s-au situat peste rata medie de creștere a ultimilor 10 ani”, a precizat directorul executiv și coproprietarul companiei de familie Miele, fondate în 1899, Markus Miele.

În Germania, Miele a realizat vânzări în valoare de 1,1 miliarde de euro, ceea ce reprezintă o creștere de 6,9%, față de anul precedent. Ca urmare a acestui fapt, Miele și-a extins poziția ca brand de electrocasnice mari pentru uz casnic, fiind numărul 1 și pe segmentul bucătăriilor tip studio. Vânzările în afara Germaniei au crescut cu 6,3%, creșteri importante fiind raportate și în SUA, Australia, Marea Britanie și China.

Criza din Grecia omoară speranțele de expansiune ale băncilor elene în străinătate CITEȘTE ȘI Criza din Grecia omoară speranțele de expansiune ale băncilor elene în străinătate

Divizia de echipamente profesionale a Miele, care cuprinde mașini de spălat rufe, aparate de călcat, mașini de spălat vase, dar și aparatură pentru sterilizarea instrumentelor medicale și de laborator, a realizat vânzări de 476 de milioane de euro, cu  6% mai mari, comparativ cu anul precedent, creșterea provenind din toate categoriile de produse.

Gama de produse Miele include aspiratoare, echipamente de întreținere a rufelor; mașini de spălat vase, plite, seturi combi, hote de aragaz, cuptoare, cuptoare cu aburi, cuptoare cu microunde, cafetiere, echipamente frigorifice, răcitoare de vinuri.

Compania are peste 18.370 de angajați și are operațiuni în 47 de țări prin subsidiarele proprii de vânzări și în 50 de țări prin intermediul distribuitorilor și importatorilor. În anul financiar 2014/2015, a obținut vânzări în valoare totală de 3,5 de miliarde de euro.

Miele este prezentă și în România din 2007, prin intermediul Miele Appliances SRL.

viewscnt
Afla mai multe despre
miele
miele appliances srl