Vel Pitar: Circa 5-6% dintre pâinile comercializate în România sunt produse congelate importate

Vel Pitar: Circa 5-6% dintre pâinile comercializate în România sunt produse congelate importate
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 oct 2016

Piața de panificație din România se ridică la 1,5 miliarde de euro, iar 5-6% din aceasta o reprezintă pâinea congelată importantă plină de conservanți, care este vândută în magazinele autohtone drept franzele calde și proaspete, a declarat, luni, în cadrul unei conferințe pe teme agricole, vicepreședintele Vel Pitar, Dan Trifu, care s-a arătat nemulțumit că etichetele acestor produse nu sunt așezate la vedere.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

"Piața de panificație din România, după cum bine știm, a ajuns la o valoare de 1,5 miliarde de euro, din care 5-6% reprezintă pâinea congelată. (...) Românii sunt în continuare păcăliți. Importăm pâine congelată pe care o vând proaspătă și caldă. Aceste produse au termen un an de zile valabiliate, de aceea conțin mulți conservați și agenți de creștere”, a spus Trifu.
În condițiile în care franzelele congelate sunt încălzite și puse în rafturi neambalate, acestea nu au atașate etichetele, astfel încât clienții nu găsesc foarte ușor ingredintele acestor produse.

Reprezentantul Vel Pitar a spus că există o lege care obligă comercianții să afișeze etichetele, dar nu este respectată și nici autoritățile nu iau măsuri pentru a impune legea, scrie News.ro.

Mai mult, modalitatea de comecializare a pâinilor congelate poate atenta la siguranța clientului, deoarece aceste produse sunt neambalate și sunt amplasate într-un raft din care fiecare client se poate servi, consideră reprezentantul Vel Pitar, care se plânge de nivelul redus de profitabilitate din sector.

18.000 de locuințe din București, din care 80% cu prețuri sub 80.000 euro, vor fi scoase la vânzare CITEȘTE ȘI 18.000 de locuințe din București, din care 80% cu prețuri sub 80.000 euro, vor fi scoase la vânzare

“Industria de panificație este cea mai puțin profitabilă din UE, deși s-au făcut cele mai mari investiții în ultimii 10-15 ani. În 2011-2012, sectorul de panificație a fost al doilea în funcție de cel mare număr de insolvențe și falimente”, a mai spus Trifu.

viewscnt
Afla mai multe despre
vel pitar
produse congelate