Virgil Popescu spune că ar putea urma ieftiniri la alimente sau bunuril de larg consum

Virgil Popescu spune că ar putea urma ieftiniri la alimente sau bunuril de larg consum
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 apr 2020

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, consideră că putem asista la ieftiniri în ceea ce privește alimentele la raft sau bunurile de larg consum, tocmai pentru faptul că "lumea consumă mai puțin", iar oferta este mai mare decât cererea.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Nu văd de ce ar trebui să crească prețurile la raft. Prețul utilităților eu îl văd că este în continuă scădere, prețul energiei electrice și al gazelor naturale este în scădere. Nu văd de ce prețul alimentelor la raft sau prețurile bunurilor de larg consum să fie în creștere. Eu cred, din contră, că putem asista la ieftiniri tocmai pentru faptul că lumea consumă mai puțin, iar oferta este mai mare decât cererea. Este o regulă firească de piață: când oferta este mai mare decât cererea, prețurile să fie sub control, ba mai mult, să scadă. Eu cred că apetitul pentru consum al românilor va fi într-o perioadă de timp, pe termen scurt, ușor limitat. Și asta nu cred că va pune o presiune pe preț ca să crească", a afirmat Virgil Popescu, la Realitatea Plus, întrebat dacă ne putem aștepta la prețuri mai mari la raft după relaxarea măsurilor de carantină.

INFOGRAFIC Obiceiurile de consum ale bucureștenilor sub influența COVID 19: au gătit mai mult și au comandat mai puțin decât o făceau în mod normal CITEȘTE ȘI INFOGRAFIC Obiceiurile de consum ale bucureștenilor sub influența COVID 19: au gătit mai mult și au comandat mai puțin decât o făceau în mod normal

În ceea ce privește prețul măștilor, ministrul economiei a explicat că "a fost o perioadă de speculație la început". "Cererea a fost mai mare decât oferta și, atunci, cei care aveau măști la dispoziție le-au vândut la prețuri foarte mari, dar eu cred că, în momentul de față, lucrurile s-au reglat", a mai spus ministrul Economiei, scrie Agerpres.

viewscnt
Afla mai multe despre
ministrul economiei
virgil popescu
preturi alimente