Rezervările Uber au crescut, pierderile s-au redus

Rezervările Uber au crescut, pierderile s-au redus
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 aug 2017

Rezervările atrase de Uber au crescut, iar pierderile s-au redus în trimestrul al doilea, față de primele trei luni ale anului, date care arată că se îndreaptă spre profitabilitate, transmite Reuters.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Reducerea pierderilor reflectă eforturile Uber de a ține sub control cheltuielile mari pentru subvenționarea șoferilor și clienților, chiar dacă este concurată intens pe piețe precum Asia de Sud, arată news.ro.

Compania din San Francisco a anunțat că a pierdut 645 de milioane de dolari în trimestrul al doilea, cu 9% sub pierderile de 708 milioane de dolari din primul trimestru și cu 35% sub nivelul de 991 de milioane de dolari consemnat în trimestrul patru al anului trecut. Pe ansamblul anului 2016, Uber a pierdut apoximativ 3 miliarde de dolari.

Uber este o companie privată și nu este obligată să publice rezultatele financiare, dar la începutul acestui an a început să ofere informații referitoare la performanțe, prin dezvăluirea anumitor date.

Creșterea în continuare a rezervărilor sugerează că operațiunile de bază ale Uber au depășit impactul scandalurilor în mijlocul cărora s-a aflat compania. Mărimea pierderilor este totuși fără precedent în Silicon Valley, iar directorii companiei au refuzat să ofere un orizont de timp pentru trecerea pe profit.

Uber s-a confruntat cu acuzații de hărțuire sexuală, un proces legat de furtul de secrete comerciale și o investigație federală penală, referitoare la utilizarea unui soft pentru evitarea controalelor autorităților de reglementare.

Unii investitori au privit cu scepticism evaluarea Uber la 68 de miliarde de dolari, iar patru fonduri de investiții au anunțat în această săptămână că au reevaluat în scădere valoarea acțiunilor Uber din portofoliile lor cu până la 15%.

Rezervările brute atrase de Uber în trimestrul al doilea au atins 8,7 miliarde de dolari, față de 7,5 miliarde de dolari în primul trimestru. Numărul călătoriilor efectuate de șoferii Uber a urcat cu 150% față de intervalul similar al anului 2016, cea mai puternică creștere având loc pe piețele aflate în dezvoltare.

Datele includ cursele efectuate în Rusia, unde Uber a fuzionat luna trecută cu compania concurentă Yandex.

Veniturile nete ajustate, care includ reducerea tarifelor curselor, au crescut la 1,75 miliarde de dolari, de la 1,5 miliarde de dolari.

Începând din 2010, Uber a atras peste 15 miliarde de dolari de la investitori, ceea ce i-a permis să opereze cu pierderi semnificative. Compania a precizat că deține rezerve bancare de 6,6 miliarde de dolari, față de 7,2 miliarde de dolari în primul trimestru.

viewscnt
Afla mai multe despre
uber